Τοπική Γαστρονομία

 
ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ ΤΟΠΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
 
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
Κεφαλοτύρι
Ξινομυζήθρα
Κοπανιστή
Λαδοτύρι
 
ΑΛΜΥΡΑ
Ψάρια-θαλασσινά
Φάβα Σχοινούσας κλασική ή παντρεμένη (απο το σπάνιο φυτό κατσούνι)
Φαβοκεφτέδες
Σούπα φάβας
Αστακομακαρονάδα
Αμπελοφάσουλα
Μελετίνια (τυροπιτάκια με μυζήθρα, αυγά και ζάχαρη)
Πατατάτο (κατσικίσιο κρέας με πατάτες)
Αρνί ή κατσικάκι στο φούρνο με ρύζι και μυρωδικά γεμιστό
Χταπόδι γιουβέτσι
Σαλιγκάρια
Κακαβιά
Γιαπράκια
 
ΓΛΥΚΑ
Ξεροτήγανα (δίπλες με μέλι)
Παστέλι σε λεμονόφυλλα
Μυζηθρογλυκάκι (ξινομυζήθρα, κρέμα γάλακτος, τριμμένο μπισκότο, βούτυρο, γλυκό του κουταλιού)
 
ΔΙΑΦΟΡΑ
Ρακόμελο
Άνυδρα αγγουράκια
Μέλι θυμαρίσιο
Πεπόνια
Ντοματάκια
Σουσάμι
Σύκα
Φραγκόσυκα
Λάδι-ελιές
Σταφύλια