Παραλίες της Τήνου

(0 ψήφοι)

Η Τήνος έχει περισσότερες από 30 παραλίες πολλές από αυτές είναι οργανωμένες και υπάρχουν ταβερνάκια για φαγητό.

 Παραλία Άγιος Φωκάς, Τήνος

Άγιος Φωκάς η μεγαλύτερη και από τις πιο όμορφες παραλίες της Τήνου με αμμουδιά και αρμυρίκια . Βρίσκεται κοντά στη Χώρα και είναι οργανωμένη με εστιατόρια, ξενοδοχεία, beach bar, θαλάσσια σπορ.

 Παραλία Όρμος Γιαννάκη, Τήνος

Όρμος Γιαννάκη, βρίσκεται κάτω από το χωριό Καρδιανή,είναι οικογενειακή παραλία με βότσαλο και άμμο και ιδιαίτερη ειδυλλιακή τις απογευματινές ώρες.

Όρμος Υστερνίων, Τήνος 

Όρμος Υστερνίων υπήρξε το παλιό λιμάνι της Τήνου. Διίπλα στον όρμο θα βρείτε την παραλία Σχοινάκι με ωραία πέτρινα σπίτια κτισμένα στην άμμο

 Παραλία Άγιος Ρωμανός, Τήνος

Άγιος Ρωμανός, βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού με θέα τη Σύρο. Η παραλία είναι αμμώδης και υπάρχει το ομώνυμο καθολικό εκκλησάκι στην άκρη του μικρού λιμανιού. Δυτικά θα βρείτε την παραλία της Απηγανιάς όπου τα νερά είναι καταπράσινα. Η πρόσβαση γίνεται από ένα παλιό μονοπάτι.

Παραλία Κολυμπήθρα, Τήνος 

Κολυμπήθρα από τις ωραιότερες παραλίες της Τήνου. Χωρίζεται σε δύο μέρη, το μεγάλο κομμάτι της παραλίας είναι εκτεθειμένο στα κύματα σε αντίθεση με το μικρότερο που είναι προφυλαγμένο και ήσυχο ανεξαρτήτως καιρού και γι αυτό το λόγο είναι και πιο κοσμοπολίτικη.

Παραλία Παχιά Άμμος, Τήνος 

Παχιά Άμμος από τις καλύτερες παραλίες του νησιού με θέα στη Μύκονο. Είναι απόμερη εξωτική με πεντακάθαρα νερά και έχει ένα μεγάλο λόφο από άμμο τύπου “Σαχάρα”. Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη ο δρόμος είναι δύσβατος αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Παραλία Άγιος Σώστης, Τήνος 

Άγιος Σώστης παραλία που βρίσκεται κοντά στη Χώρα με αμμουδιά και θέα στη Μύκονο. Η εκκλησία πάνω στο βράχο βρίσκεται εκεί από το 19ο αιώνα.

 Παραλία Άγιος Ιωάννης, Τήνος

Άγιος Ιωάννης στο Πόρτο, το παλιό λιμάνι της Τήνου. Δημοφιλής οργανωμένη παραλία για οικογένειες με θάλασσα ρηχή, αρμυρίκια και αμμουδιά και beach bar

 Παραλία Λιβάδα, Τήνος

Λιβάδα όμορφη παραλία ιδιαίτερα τις μέρες που δεν φυσάει. Πελώρια βράχια και ένα ποτάμι που καταλήγει στη θάλασσα συνθέτουν ένα φυσικό τοπίο που μαγεύει τους επισκέπτες του.

 Παραλία Μαλλί, Τήνος

Παραλία Κουμελάς, Τήνος

Μαλλί και Κουμελάς, οι εκπλήξεις του νησιού !! Γραφικές παραλίες με λίγα σπιτάκια και καθαρά πράσινα νερά.

 Παραλία Πάνορμος, Τήνος

Παραλία Αγία Θάλασσα, Τήνος

Πάνορμος, παλιό λιμανάκι με όμορφες ακρογιαλιές, λίμνη με πάπιες, χελώνες και κάτασπρα κυκλαδίτικα σπίτια και ψαροταβέρνες. Αριστερά του Πανόρμου υπάρχει η παραλία της Αγίας Θάλασσας με υπέροχη αμμουδιά και κατάλληλη όταν φυσάει βόριος άνεμος στο νησί. Λίγο πιο πέρα θα συναντήσετε την παραλία Καβαλουρκό ακολουθώντας το δρομάκι μπροστά από ένα γραφικό ξωκλήσι