Τοπικές Εκδηλώσεις

Κάθε χρόνο την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος με την συνοδεία τσαμπούνας και τουμπιού υποδέχεται το νέο χρόνο με τα παραδοσιακά τζιώτικα κάλαντα που λέγονται από σπίτι σε σπίτι.

Οι Απόκριες στη Κέα γιορτάζονται με από χορούς μασκαράδων, αποκριάτικες δραστηριότητες και παραστάσεις μεταμφιεσμένων για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού. Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στην Ιουλίδα οργανώνεται μεγάλο καρναβάλι με παρέλαση από ομάδες μεταμφιεσμένων και αναπαράσταση των τοπικών εθίμων του νησιού. Προσφέρονται τοπικά παραδοσιακά προϊόντα όπως κρασί και ρυζόγαλο.

Η Ιουλίδα πανηγυρίζει τον Εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους, πολιούχου του νησιού, ο οποίος έσωσε το νησί από μία μεγάλη επιδημία.
Στην προσπάθεια του Δήμου να αναδείξει τους λαϊκούς μύθους και τις δοξασίες του νησιού διοργανώνει την «Γιορτή των παραμυθιών». Επίσης στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου διοργανώνονται θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και αθλητικοί αγώνες.

Η Κέα ως φημισμένο νησί για την θρησκευτική του κατάνυξη διοργανώνει πολλά πανηγύρια με την ευκαιρία του εορτασμού των Αγίων του, μερικά από αυτά είναι το πανηγύρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου στην Ιουλίδα, και το πανηγύρι του Αγίου Σώζοντος στον Οτζιά.