Τοπική Γαστρονομία
ΣΙΦΝΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
Μανούρα (κίτρινο, σκληρό, πικάντικο τυρί που διατηρειται στη γίλη δηλαδή το κατακάθι υου κόκκινου κρασιού) γιλωμένη
Ξυνομυζήθρα (κατσικίσιο νωπό τυρί με υπόξινη γεύση)
Σουρωτό (μαλακό τυρί απο πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα)
Γιαούρτι
Βούτυρο
Γραβιέρα
Αρσενικό
Αθότυρα (τοπικό ανθότυρο)
ΑΛΜΥΡΑ
Μαστέλο (αρνάκι στο φούρνο με παραδοσιακά μυρωδικά και κρασί τοποθετημένο στο τσικάλι πάνω σε κληματόβεργες)
Ρεβιθάδα ή ροβιθάδα στη σκεπασταριά σε ξυλόφουρνο
Χταπόδι ψητό
Ψάρια-θαλασσινά
Αρνάκι κοκκινιστό με μακαρόνια ή πατάτες
Μπακαλιάρος τηγανητός με σκορδαλιά
Ρεβιθοκεφτέδες – κολοκυθοκεφτέδες – χορτοκεφτέδες - φαβοκεφτέδες-ταραμοκεφτέδες
Σύγκλινο με μυρωδικά γλυκάνισο και κήμινο
Πηχτη
Φάβα
Πιλάφι (με τον ζωμό που κατασταλάζει απο το ψημένο μαστέλο)
Καπαροσαλάτα (ξερή κάπαρη στιφάδο) ή σκέτη σαλάτα
Τυρόπιτα με ξινοτύρι ή χλωρή μανούρα
Φασόλια μαυρομάτικα σε παπφορι (ψωμί παπάρα που πάνω του τοποθετούνται τα φασόλια)
Αμπελοφάσουλα με σκορδαλιά
Λαδένια
Κουκιά ξεμύτιστα
Πατατοσαλάτα
Χοιρινό με σέλινο
Κατσικάκι
ΓΛΥΚΑ
Αμυγδαλωτά Σίφνου (κλασσικά φούρνου, λευκά, σκούρα) ή της κατσαρόλας
Φοινίκια (μελομακάρονα)
Αυγοκαλάμαρα
Ρυζόγαλο
Κρέμα
Μελόπιτα (με ανθότυρο και μέλι)
Κουλουράκια σιφναϊικά γλυκάνισου
Κρασοκούλουρα
Μπισκοτάκια βουτύρου
Λουκούμια
Γλυκά του κουταλιού
Λωλή (γλυκό απο κόκκινη κολοκύθα)
Παστέλι σιφνέϊκο
Κουραμπιέδες
Καλασούνα (γλυκειά πίτα με κόκκινο και πράσινο κολοκύθι)
Μπουρέκια (γεμιστά γλυκά με μέλι, σουσάμι, αμυγδαλόψυχα, καρυδόψυχα πασπαλισμένα με άχνη)
Πουλιά της λαμπρής (κουλούρια πασχαλινά)
ΔΙΑΦΟΡΑ
Μέλι θυμαρίσιο
Σταφύλια
Κρασί
Λάδι – ελιές
Κάπαρη
Κουτσουνάδες (άγρια παπαρούνα)
Σύκα λιαστά ή ξερά
Κρεμμύδια άνυδρα
Σουσάμι
Ρεβιθάδα
Λικέρ φρούτων
Φασκόμηλο
Μολόχα
Άγλωσσος (χορταρικό)