Ελατοχώρι, Πιερία

(0 ψήφοι)

Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1000μ., στους πρόποδες των Πιερίων Ορέων.

Σύμφωνα με τον μύθο, εδώ κατέβαινε ο Δίας από τον Όλυμπο για να ερωτοτροπήσει με τις Πιερίδες Μούσες, ιέρειες των τεχνών και των γραμμάτων.
Η πανέμορφη φύση, η καταπράσινη και πυκνή βλάστηση και από την άλλη η μαγευτική θέα στον Θερμαϊκό μαγεύουν τον επισκέπτη.

Ο οικισμός αποτελείται από παλαιά κτίρια αλλά και σύγχρονα οικήματα εξίσου καλαίσθητα και εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον. Ολόκληρο το χωριό, τότε λεγόταν Σκουτέρνα, είχε πυρποληθεί από τους Γερμανούς το 1944.

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου (17ου αι.), η οποία επέζησε της καταστροφής του 1944, και να θαυμάσετε το ξυλόγλυπτο τέμπλο του.

Αξιόλογο είναι και το Λαογραφικό Μουσείο Ελατοχωρίου.

Στο χωριό μπορεί κανείς να χαλαρώσει, να περιηγηθεί στην φύση αλλά και να απολαύσει το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου, που απέχει μόλις λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο, και μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες ενός λάτρη του σκι.
Διαθέτει έναν διθέσιο εναέριο αναβατήρα 1.280μ., δύο συρόμενους (τον Απόλλωνα και τον Ερμή), δύο baby lift μήκους 150μ. και 13,5χλμ. Πίστες, καθώς και Σαλέ για να ξεκουραστείτε.

Σε χαμηλότερο υψόμετρο, στα 1000μ., βρίσκεται το ορειβατικό καταφύγιο της Άνω Μηλιάς με την όμορφη φύση του.