Μουσεία Κιλκίς

(0 ψήφοι)

Αρχαιολογικό μουσείο 
Βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου του Αγίου Γεωργίου, στην πόλη του Κιλκίς. Ανάμεσα στο πλήθος των εκθεμάτων, θα θαυμάσετε τα τέσσερα μνημειακά αγάλματα του Παλατιανού, τον μοναδικό στην Βόρεια Ελλάδα Κούρο της Αρχαίας Ευρωπού του 6ου πΧ. αι., όπως επίσης μια σειρά από κεραμικά της πρώιμης Εποχής του Σιδήρου.

Πολεμικό μουσείο 
Το μουσείο, που βρίσκεται στο λόφο του Ηρώου, τιμά την ιστορική και πολεμική πορεία της περιοχής , με έμφαση στις μάχες των Α’ & Β’ Παγκοσμίων Πολέμων και ιδιαίτερα στην μάχη του Λαχανά που σήμαινε την απελευθέρωση όλης της Μακεδονίας και Θράκης.

Λαογραφικό Μουσείο 
Καταγραφή της ιδιαίτερης πολιτισμικής ταυτότητας του νομού μέσα από στοιχεία και αντικείμενα του λαϊκού πολιτισμού. Είναι έκδηλη η αρμονική συμβίωση και η ισορροπία ανάμεσα σε αυτούς τους διαφορετικούς πολιτισμούς.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης 
Στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο σχολικό κτίριο του 1930 και άρχισε να λειτουργεί το 1997. Καλύπτει τις εξής ενότητες: γεωλογία, παλαιοντολογία, ορυκτολογία, πετρολογία, βοτανική, πανίδα και διαθέτει πλήθος εκθεμάτων.

Πινακοθήκη της Τέχνης Κιλκίς 
Εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο του 2011. Βρίσκεται στο Μεταλλικό του δήμου Κιλκίς.
Φιλοξενεί περίπου 160 έργα Τέχνης, Βορειοελλαδιτών κυρίως, καλλιτεχνών της μεταπολεμικής περιόδου. Πρόκειται για έργα χαρακτικά, με ακρυλικά χρώματα, ελαιογραφίες, ακουαρέλες, σχέδια και γλυπτά των:Ν. Σαχίνη, Σ. Μαυρομάτη, Κ. Σταυρούδη, Φ. Ζογλοπίτη, Ν. Μπλιάτκα, Ξόνογλου, Απ. Κιλεσσόπουλου, Χατζηκυριάκου Γκίκα, Μποστ, Γ. Γαΐτη, Β. Κατράκη, Ξ. Σαχίνη, Μ. Γιανναδάκη, Γ. Γουρζή, Φ. Αναστασιάδη, Χρ. Αλαβέρα, Αθ. Λατινοπούλου, Αν. Παπαδόπουλου, Κ. Λαχά, Ελ. Χρυσίδου, Αν. Αγαθαγγέλου, Λύσ. Φάσσου, Φ. Μάνου, Λ. Γαβριηλίδου, Β. Παυλή, Πάβελ Μέντεκ, Ν. Μπαχαρίδη, Γ. Ηλιόπουλου κ.ά.

Για την επίσκεψη στην Πινακοθήκη μην αμελήσετε να τηλεφωνήσετε στα: 2310 24217, 23410 28360 και 6944 244761.