Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Καστοριάς

(0 ψήφοι)

Στο χωριό Μαυροχώρι Καστοριάς ιδρύθηκε, πριν μερικά χρόνια, Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, το οποίο στεγάζεται σε δύο κτίρια τοπικής αρχιτεκτονικής. Οι παραστάσεις του μουσείου αναπαριστούν σκηνές της καθημερινής ζωής της Ελλάδας. Επίσης έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο χωριό προπολεμικών ετών με μαγαζιά και σπίτια σε φυσικό μέγεθος όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα παλιά ξεχασμένα επαγγέλματα – καροποιός, γανωματής, τσαγκάρης, σιδεράς κτλ. Σ’ ένα σπήλαιο μια ολόκληρη φυλή Αρχανθρώπων επεξεργάζονται το δέρμα, τα όπλα, μαγειρικά σκεύη, εργαλεία, σ’ ένα δύσκολο αγώνα για επιβίωση.

Τα εκθέματα χωρίζονται σε θεματικές ενότητες ώστε, ο επισκέπτης, να κατανοεί πλήρως την εξέλιξη του πολιτισμού μας. Το μουσείο ενδείκνυται για μαθητικές επισκέψεις. Παράλληλα, λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο, με ποικίλες δραστηριότητες, όπως, θέατρο, φιλολογικές συζητήσεις, μουσική, εκθέσεις, κ.α.

Τα κέρινα ομοιώματα είναι σε φυσικό μέγεθος και οι αντίκες που κοσμούν τις παραστάσεις είναι αυθεντικές.

Στον ίδιο χώρο συστεγάζεται και η συλλογή του κ. Πιστικού με ακριβείς μικρογραφίες των κυριοτέρων αρχοντικών, βυζαντινών εκκλησιών και μνημείων του Νομού. Τηλ: +30 2467074870, +30 6970392196