Τοπική Γαστρονομία

 
 
ΔΡΑΜΑ - ΤΟΠΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
 
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ 
Φέτα Δράμας
Κασέρι
Μυζήθρα
Γάλα, αϊράνι
Γιαούρτι
 
ΑΛΜΥΡΑ
Ψάρια ποταμίσια Σιδηρόνερου και Κεφαλαρίου
Πίτες
Τανομένος Σορβάς (σούπα με γιαούρτι)
Κεσκέκ (κοτόπουλο με σιτάρι)
Τραχανάς Λαχανόπιτα
Τυρόπιτα
Στριφτόπιτα ή ψαρόπιτα
Μπομπάρι γεμιστό με ρύζι
Κατσικίσια παϊδάκια
Κεμπάπ αρνίσιο
Αγριογούρουνο στιφάδο
Τηγανιά
Ταραμοκεφτέδες
Πιροσκί ποντιακό με πατάτες
Κρεατόπιτα με λάχανο τουρσί
Πίτα στο τηγάνι
Κουλουρότυρο
 
ΓΛΥΚΑ
Τσιριχτά (λουκουμάδες)
Γαλατόπιτα
Γλυκά του κουταλιού (κυρίως ντολμάς)
Μαρμελάδες
 
ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ
Λικέρ
Κρασί, ούζο, τσίπουρο Κοκκινογείων (Γυναικείος Συνεταιρισμός), Μικροχωρίου, Καλής Βρύσης, Αγοράς Κυργίων, Ανδριανής
 
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Χειροποίητα ζυμαρικά
Γιοφκάδες (ζυμαρικά)
Ύβριστα (ζυμαρικά)
Τσάι, χαμομήλι, ρίγανη Φαλακρού
Μπασλαμάς ή περέκ (προψημένο και αποξηραμένο φύλλο, φτιαγμένο με αλεύρι, νερό και αλάτι, ψημένο στο τζάκι ή στο ειδικό σκεύος)
Συρών (ένα είδος χυλοπίτας που θυμίζει κουρκουμπίνια)
Λουλουδομαγιά (από αλεύρι και λυκίσκο και χρησιμοποιείτε για ψωμί)
Πατάτες Νευροκοπίου
Φασόλια Νευροκοπίου
Λουκάνικα απο τον Βώλακα
Παστουρμάς και αλλαντικά
Καβουρμάς Πετρούσας
Κάστανα Μικρόπολης Προσοτάνης
Blueberries Δράμας
Κυνήγια Σιδηρόνερου
Χαλβάς Κυργίων
Καλαμπόκι Καλαμπακίου
Χυμός ροδιού Αγίου Αθανασίου