Οι Παραλίες στη Σίκινο

(0 ψήφοι)

Οι ντόπιοι στη Σίκινο θέλουν να προστατέψουν την ομορφιά του τόπου τους και δεν θέλουν ευκολίες που θα αλλοιώσουν το χαρακτήρα του νησιού. Έτσι η πρόσβαση σε κάποιες παραλίες γίνεται με το καϊκι ή ακολουθώντας κάποιο μονοπάτι με τα πόδια.

Παραλία Αλοπρόνοια, Σίκινος

Αλοπρόνοια, το λιμάνι της Σικίνου όπου μπορείτε να κολυμπήσετε στη μεγάλη οργανωμένη παραλία. Η παραλία έχει αμμουδιά με διάφανα νερά και εάν είστε τυχεροί θα συναντήσετε και πάπιες !!

Παραλία Άγιος Γεώργιος, Σίκινος
photo: Ilias Tzafas

Άγιος Γεώργιος, η δεύτερη μεγαλύτερη παραλία, όπου μπορείτε να πάτε με αυτοκίνητο. Η παραλία έχει άμμο και βότσαλα, πεντακάθαρα νερά και αρκετά αρμυρίκια που προσφέρουν σκιά.

Παραλία Διαλισκάρι, Σίκινος
photo: Panos K
Διαλισκάρι, ήσυχη παραλία με εύκολη πρόσβαση, βρίσκεται ανάμεσα στην Αλοπρόνοια και τον Άγιο Γεώργιο. Έχει άμμο, καθαρά νερά και αρμυρίκια. 

 Παραλία Μάλτας, Σίκινος
photo: Papadakis Ioannis
Μάλτας, όμορφη παραλία με καταγάλανα νερά με άμμο και βότσαλο. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος.

 Παραλία Μαύρη Σπηλιά, Σίκινος

Μαύρη Σπηλιά, η μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη σπηλιά του νησιού. Βρίσκεται βόρεια κάτω από το μοναστήρι της Χρυσοπηγής και μπορείτε να πάτε μόνο με σκάφος.

Η Σπηλιά στο Καλάμι, με είσοδο από βράχο στην ξηρά και έξοδο στη θάλασσα. Η σπηλιά είναι εντυπωσιακή και την ξέρουν λίγοι... στην είσοδο της σπηλιάς κάνουν φωλιά τα άγρια περιστέρια

Η Καντούνα της Αθανάσαινας, τεράστιοι βράχοι σε περίεργους σχηματισμούς και γαλαζοπράσινα νερά. Ένας μεγάλος κάθετος βράχος που ξεπετάγεται από τη θάλασσα δημιουργεί μαι εντυπωσιακή αψίδα

 Παραλία, Σαντοριναίικα Σίκινος

Σαντοριναίικα, δύο μικροί κολπίσκοι που δημιουργούν δύο μικρές παραλίες με βότσαλο και τιρικουάζ νερά που μοιάζουν με πισίνες. Το όνομα τους το πήραν από τα καϊκια των Σαντορινιών που έδεναν εκεί.

 Παραλία, Άγιος Παντελεήμονας, Σίκινος

Άγιος Παντελεήμονας, παραλία με πράσινα νερά στη νότια πλευρά του νησιού. Η πρόσβαση είναι μόνο από τη θάλασσα.