Παραλίες στη Μύκονο

(2 ψήφοι)

Εκτός από τη βραδυνή ζωή η Μύκονος έχει άλλο ένα σημαντικό ατού. Τις παραλίες της που εξυπηρετούν όλα τα γούστα, οργανωμένες, με εύκολη πρόσβαση, και παραλίες ... για ανακάλυψη
Στη νότια πλευρά Μύκονο οι παραλίες δεν έχουν κύμα και είναι προστατευμένες από τους αέρηδες

Παραλία Άγιος Σώστης, Μύκονος

Άγιος Σώστης από τις ομορφότερες και πιο ψαγμένες παραλίες του νησιού. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα λίγο μετά το Πάνορμο, η πρόσβαση δεν είναι εύκολη και θα πρέπει να κατέβετε με τα πόδια στη παραλία από ένα μικρό μονοπάτι. Δεν είναι οργανωμένη και είναι αρκετά μεγάλη. Μην παραλείψετε να φάτε στο Kiki’s μια ταβέρνα που δεν έχει ρεύμα και δεν κάνει κρατήσεις...

Παραλία Χουλάκια, Μύκονος

Η παραλία Χουλάκια βρίσκεται 5χλμ από τη Χώρα και σας υποδέχεται με μια ταμπέλα που γράφει “Φυσικό Μνημείο ιδιαίτερης σημασίας. Απαγορεύεται αυστηρά η αφαίρεση λίθων από την παραλία”. Η παραλία έχει βότσαλα και δε συνιστάται για μπάνιο, μπορείτε όμως να την επισκεφτείτε για να απολαύσετε την ομορφιά του τοπίου.

Παραλία Κόρφος, Μύκονος

Κόρφος, η παραλία που είναι λίγο πριν τον Ορνό και είναι ιδανική για windsurfing, διότι υπάρχει μεγάλη ένταση αέρα και σε συνδυασμό με το ρηχό βυθό της παραλίας σηκώνονται μεγάλα κύματα. Το μόνο αρνητικό είναι ότι στο σημείο που βρίσκεται συγκεντρώνονται όλα τα σκουπίδια της περιοχής λόγω των ισχυρών ανέμων.

Παραλία Κάπαρη, Μύκονος

Κάπαρη, δίπλα στη παραλία του Αϊ Γιάννη, με ψιλή άμμο και θέα στη Δήλο. Η παραλία είναι η αγαπημένη των ντόπιων και των ψαγμένων κοσμικών. Δεν είναι οργανωμένη, έχει υπέροχο ηλιοβασίλεμα, είναι πεντακάθαρη και έχει μεγάλους βράχους. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού και για να φτάσετε θέλει λίγο περπάτημα.

Παραλία Άγιος Ιωάννης, Μύκονος

Άγιος Ιωάννης, ο οικισμός βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, 5 χλμ από τη Χώρα. Η παραλία είναι οργανωμένη έχει αμμουδιά και είναι ιδανική για οικογένειες. Είναι ήσυχη παραλία με εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Παραλία Φωκός, Μύκονος

Φωκός στην Άνω Μερά, μια δυσπρόσιτη αλλά πολύ όμορφη και ήσυχη παραλία, με χοντρή λευκή άμμο. Ακριβώς δίπλα είναι η παραλία της Μερσίνης όπου δεν πιάνει αέρας και είναι επίσης ήσυχη.

Παραλία Αγία Άννα, Μύκονος

Αγία Άννα παραλία κοντά στην Παράγκα (υπάρχει και άλλη παραλία με το ίδιο όνομα) που σε μεταφέρει σε άλλη εποχή. Έχει θέα τη Δήλο και οργανωμένο κάμπινγκ. Είναι από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες με καθαρά νερά και ψιλή άμμο. Υπάρχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες και beach bar.

Παραλία Ορνός, Μύκονος

Ορνός γραφικός οικισμός με το μικρό απάνεμο λιμανάκι και την καθαρή θάλασσα, είναι από τις πιο πολυσύχναστες οικογενειακές παραλίες του νησιού. Διαθέτει ξενοδοχεία δωμάτια, beach bar, εστιατόρια και σχολή κατάδυσης, είναι 2 χλμ από τη Χώρα στο νότιο τμήμα του νησιού.

Παραλία Ψαρού, Μύκονος
photo:Alan_W100

Ψαρού από τις ομορφότερες παραλίες της Μυκόνου, που μαζεύονται οι κοσμικοί. Η παραλία είναι κλεισμένη από βουνά και έτσι είναι προστατευμένη από τους ανέμους. 

Παραλία Αγράρι, Μύκονος

Αγράρι, όμορφη αμμώδης παραλία οργανωμένη με ομπρέλες ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ. Ο δρόμος είναι κατηφορικός και η παραλία θεωρείται από τις ωραιότερες του νησιού. Είναι λίγο πιο απομονωμένη γι αυτούς που θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία και έχει φανατικούς οπαδούς.

Παραλία Λια, Μύκονος

Λια, ο δρόμος είναι μακρύς, όμως η παραλία με την χοντρή άμμο και τα σμαραγδένια νερά θα σας αποζημιώσει. Η παραλία είναι οργανωμένη με εστιατόρια, μπαρ ξαπλώστρες. Απέχει 11,5χλμ από τη Χώρα

Παραλία Καλό Λιβάδι, Μύκονος

Καλό Λιβάδι, παραλία για οικογένειες με παιδιά, με ρηχά νερά και αμμουδιά. Είναι μεγάλη και δημοφιλής και βρίσκεται ανάμεσα στην Ελιά και το Καλαφάτη, στο νότιο μέρος του νησιού.

Παραλία Ελιά, Μύκονος
photo:Christos Kontokostays

Ελιά
η μεγαλύτερη παραλία του νησιού και αρκετά δημοφιλής με ψιλή άμμο εύκολη πρόσβαση και πολύ κόσμο. Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και μικρά ξενοδοχεία υπάρχουν σε αυτή τη παραλία των 8χλμ.

Παραλία Καλαφάτης, Μύκονος

Καλαφάτης “η παραλία των σπορ”. Εδώ μπορείτε να σχοληθείτε με όλα τα θαλάσσια σπορ αλλά και με το καλό φαγητό κάτω από τα αρμυρίκια.

Παραλία Φτελιά, Μύκονος
Photo: Kama

Φτελιά η παραλία που δεν έχει ούτε ομπρέλες ούτε ξαμπλώστες και τα κύματα είναι τεράστια. Είναι ο παράδεισος των wind-surfers. Πάνορμος μεγάλη αμμουδιά και κρυστάλλινα νερά. Παραλία που αγαπούν οι ντόπιοι , δεν έχει ομπρέλες και ξαπλώστρες και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού. Προτιμήστε τη όταν έχει αέρα.

Παραλία Paradise - Καλαμοπόδι, Μύκονος
Photo: Christos Kontokostays

Paradise - Καλαμοπόδι
, μεγάλη και οργανωμένη παραλία με χοντρή άμμο στο νότιο τμήμα του νησιού. Διοργανώνονται καθημερινά πάρτι και μαζεύει νεαρό κόσμο. Υπάρχει κάμπινγκ οργανωμένο και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Παραλία Super Paradise, Μύκονος

Super Paradise η διασημότερη παραλία ξεφαντώματος και δυνατής μουσικής με κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά. Είναι τόπος συνάντησης των VIPS και επίσης είναι γνωστή και σαν παραλία γυμνιστών.