Τοπική Γαστρονομία

ΔΟΝΟΥΣΑ - ΤΟΠΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
 
 
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
Αξιαλομυζήθρα Δονούσας, τυρί μαλακό από γιαούρτι
Ξινομυζύθρα
Καφαλοτύρι
 
ΑΛΜΥΡΑ
Αστακομακαρονάδα
Ψάρια Ψητά,Βραστά ή στο τηγάνι
Καβουρμάς (Χοιρινό Τηγανισμένο σε λίπος)
Παστουρμάς (Χοιρινό πασπαλισμένο με μυρωδικά και ξεραμένο στον ήλιο).
Πατατάτο
Γιαπράκια
Χορτόπιτες τηγανιτές – τυροπιτάρι
Αρανιστά (Είδος τραχανά)
Κλωστά (Μακαρόνια)
Πιταρίδια (Μακριές Χυλοπίττες)
Κατσικάκι γεμιστό Με πληγούρι
Φάβα
 
ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ
Ρακή
Κρασί Ημίγλυκο

ΓΛΥΚΑ
Παστέλι σε λεμονόφυλλα
Ξεροτήγανα
Μέλι Δονούσας
Φωτόπιτες: Είδος λουκουμάδων που φτιάχνονται στη γιορτή των Φώτων
Σούβλη (Κρεμώδες μίγμα από αλεύρι, λάδι, νερό, αλἀτι και ζἀχαρη.