Τοπική Γαστρονομία

 
ΑΝΑΦΗ ΤΟΠΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
 
 
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
Ξιάλη (ντόπιο γιαούρτι)
Ξιαλότυρο
Βραστή (σκληρή μυζήθρα που βράζεται και στεγνώνει στον ήλιο)
Λαδοτύρι Ανάφης
 
ΑΛΜΥΡΑ
Ψωμί με ζαφορά
Κουλουρίδια (σβώλοι ζύμης που βράζουν σε κατσικίσιο γάλα)
Τυρόψωμο με κρόκο
Πιτάρια (σπιτικά μακαρόνια)
Τζονάρι (παστό χοιρινό κρέας με κρασί)
Τσιλαρδιά (γουρουνοκεφαλή βραστή)
Μπαλότια (σπιτικά ζυμαρικά με ντομάτα, σκόρδο και τυρί)
 
ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ
Κρασί στροφυλιάτικο Ανάφης
Ρακόμελο
 
ΓΛΥΚΑ
Μελιτερά
Γεμιστά (σκαλτσούνια με αμύγδαλα σουσάμι και μέλι)