Λίμνη Τάκα, Αρκαδία

(2 ψήφοι)

Η λίμνη Τάκα βρίσκεται νότια της Τρίπολης, πάνω στο οροπέδιο της Τεγέας σε υψόμετρο 650μ Πρόκειται για τον σημαντικότερο υδροβιότοπο όλης της Πελοποννήσου, αλλά αποτελεί και ένα πολύ ενδιαφέρον φυσικό φαινόμενο. Το γλυκό νερό που έρχεται από της πηγές της λίμνης αποστραγγίζεται μέσα από ένα σύστημα από καταβόθρες σε υπόγειους ποταμούς. Έτσι το καλοκαίρι αποστραγγίζεται τελείως και δημιουργεί ένα τέναγος. Το φθινόπωρο αρχίζει πάλι να γεμίζει και μέχρι τα μέσα του χειμώνα αυτό έχει ολοκληρωθεί.
Το χωριό Βουνό, που βρίσκεται στις όχθες τις το καλοκαίρι είναι μεσόγειο και το χειμώνα παρόχθιο. Πανοραμική θέα στην λίμνη απολαμβάνει κανείς από το χωριό Κάνδαλος, που βρίσκεται στα ορεινά της.

Μια βόλτα στην λίμνη έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Μπορεί κανείς να απολαύσει το όμορφο τοπίο, με τις καταπράσινες ιτιές και τα νούφαρα, να ακούσει το κελάηδημα των υδρόβιων και να θαυμάσει από κοντά τα βουτηχτάρια, τις νερόκοτες, τους τσικνιάδες, τα φιφιά, τις αγριόπαπιες αλλά και τους πανέμορφους κύκνους, αν είναι τυχερός.