Παραλίες της Αχαΐας

(2 ψήφοι)

Η Αχαΐα έχει να μας δείξει πολλές και όμορφες παραλίες, που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λουόμενους.

Παραλία Καλόγρια, Αχαϊα

Κοντά στην Πάτρα, στις δυτικές ακτές του νομού, βρίσκεται μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες, η Καλόγρια. Είναι μια πολύ μεγάλη, αμμώδης παραλία, με καθαρά και ζεστά νερά, την οποία αγκαλιάζει το πευκοδάσος της Στροφιλιάς που φτάνει μέχρι την άμμο. Η μεγάλη έκταση της παραλίας διευκολύνει όσους επιθυμούν να βρουν ένα πιο ήσυχο σημείο, μακριά από τις καντίνες και τις ξαπλώστρες. Η παραλία προσφέρεται και για θαλάσσια σπορ.

Παραλία Γιανισκάρι, Αχαϊα

Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και το Γιανισκάρι, μια παραλία που έχει διατηρήσει την φυσική ομορφιά της, λόγω της δύσκολης πρόσβασης σε αυτή. Πρόκειται για μια αμμώδη παραλία με καθαρά νερά που βαθαίνουν σταδιακά. Η καντίνα που υπάρχει εκεί θα καλύψει τις βασικές σας ανάγκες.

Παραλία Ψαθόπυργος, Αχαϊα

Ο Ψαθόπυργος είναι μια μικρή παραλία με κρύα και βαθειά νερά. Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ρίο, στο δρόμο για το Αίγιο. Μεγάλο ατού το γραφικό λιμανάκι και οι πολλές ψαροταβέρνες του που θα σας προσφέρουν τοπικές γεύσεις με ψάρια και θαλασσινά.

Παραλία Δρέπανο, Αχαϊα

Πολύ κοντά θα βρείτε και την παραλία Δρέπανο, με τον υπέροχο φάρο της που την στολίζει από το 1880. Αν είστε λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, αυτή είναι η παραλία για σας. Οι άνεμοι στην περιοχή θα σας βοηθήσουν να χαρείτε τα κύματα.

Παραλία Ροδινή, Αχαϊα

Η Ροδινή είναι μία ακόμη δημοφιλής παραλία, λόγω των πολλών μπαρ που βρίσκονται στην παραλία που δένουν με την μουσική τους το υπέροχο ηλιοβασίλεμα που απλώνεται μπροστάσας. Τα αρμυρίκια τριγύρω θα σας προσφέρουν φυσική σκιά και η καντίνα θα σας καλύψει με ένα ελαφρύ γεύμα.

Παραλία Παναγοπούλα, Αχαϊα
photo: Βασίλης Μ. 

Στην Παναγοπούλα μην περιμένετε να βρείτε άμμο. Αντιθέτως, θα βρείτε μικρές παραλίες με βότσαλο και αχινούς που μαρτυρούν την καθαρότητα των νερών. Αν επιθυμείτε να μάθετε τα μυστικά του βυθού, η σχολή καταδύσεων που λειτουργεί στην περιοχή θα σας μυήσει. Στην Παναγοπούλα θα έχετε όλες τις ανέσεις για να περάσετε μια μέρα στην θάλασσα, ξαπλώστρες, σκιά, φαγητό και καφέ.

 Παραλία Λαμπίρι, Αχαϊα

Βότσαλο και καθαρά βαθιά νερά θα βρείτε και στην παραλία Λαμπίρι. Θα βρείτε και θαλασσινούς μεζέδες και όλες τις υπόλοιπες ανέσεις.

Παραλία Άκολη, Αχαϊα

Μεγάλη παραλία με καθαρά κρύα και βαθιά νερά είναι η Άκολη ή Άβυθος. Πρόκειται για μια μεγάλη σε έκταση παραλία, την οποία πλαισιώνει ένας πεζόδρομος με διαφόρων ειδών μαγαζιά. είναι ιδανική για όσους αγαπούν το beach volley, τις ρακέτες και το kite surf.

Παραλία Εγκάλης, Αχαϊα

Το Διακοφτό έχει τρεις παραλίες. Η πιο γνωστή είναι η παραλία της Εγκάλης, μια μεγάλη παραλία, την οποία προτιμούν κυρίως οι νέοι λόγω των πολλών beach bars.

Παραλία Ακράτα, Αχαϊα

Η Ακράτα διαθέτει μια παραλία με έντονη τουριστική κίνηση. Γι’ αυτό τον λόγο υπάρχουν πολλά καφέ, ταβερνούλες, ξαπλώστρες και μίνι μάρκετ. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και βαθιά και το τοπίο πανέμορφο. Οι κοντινές παραλίες Κρυονέρι και Ποροβίτσα ενδείκνυνται για όσους επιθυμούν πιο χαλαρές καλοκαιρινές διακοπές.

Αν αγαπάτε το ψάρεμα και το ψαροντούφεκο, προτιμήστε την παραλία Αιγείρα, γιατί η θαλάσσια μορφολογία ευνοεί τέτοιες δραστηριότητες. Πρόκειται για μια βοτσαλωτή παραλία με καθαρά βαθιά νερά, χωρίς μεγάλη τουριστική κίνηση.