Τοπική Γαστρονομία

 
 
ΓΡΕΒΕΝΑ - ΤΟΠΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
 
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
Ξινὀγαλο
Γαλοτύρι
Μπάτζιος (Παραδοσιακό κατσικίσιο σκληρό τυρί με υπόξινη, πικάντικη και αλμυρή γεύση)
Τυρί ανεβατό Γρεβενών
 
ΑΛΜΥΡΑ
Πρόβειο και αρνίσιο κεμπάπ
Πρασοκεφτέδες
Κοντοσούβλι
Σπληνάντερο
Παϊδάκια
Κοκορέτσι
Χοιρινή τηγανιά με πράσο
Λουκάνικα σκέτα ή με αυγά
Γίδα βραστή
Πατσάς Μοσχαροκεφαλή
Πίτες (χορτόπιτα, κολοκυθόπιτα, τραχανόπιτα, πρασόπιτα, ζαχαρόπιτα)
Χυλοπίτες Τραχανάς Μπάτζιος με αυγά τηγανητά
 
ΓΛΥΚΑ
Λαγγίτες
Γλυκό ρύζι και γλυκό μανιτάρι
Γλυκά του κουταλιού
Παστέλι με μανιτάρια
 
ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ
Κρασί Τρικώμου
 
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Μανιτάρια (σε λάδι, τουρσί, αποξηραμένα, τρούφες, σε σκόνη, μαρμελάδα )
Παραδοσιακά ζυμαρικά με μανιτάρι