Τοπική Γαστρονομία

 
ΣΕΡΙΦΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
 
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ 
Ξινομυζήθρα
Μυζήθρα χαρανιού ή ανθότυρο ή τρεμουλιαστή (ωριμάζει μεσα σε γανωμένο μπακιρένιο σκεύος, το χαράνι)
Μυζήθρα πιπεράτη ή τυρί του λαινιου (ωριμάζει μέσα σε πήλινο λαίνι)
Λακοτύρι Σερίφου
 
ΑΛΜΥΡΑ
Φάβα σε πανηγύρι
Ψάρια-θαλασσινά
Μαραθοτηγανίτες
Λουκάνικα
Ρεβιθάδα σε σκεπασταριά (ρεβίθια στο φούρνο σε πήλινο σκεύος, που βράζουν για ώρες, με σταφίδεσ της ποικιλίας πλατύραχο, δάφνη και το πίσω μέρος από το ψαρονέφρι του χοίρου)
Κάπαρη γιαχνί
Πατατοκεφτέδες
Ρεβυθοκεφτέδες
Σφουγγάτο
Τσιγαρίδες (χοιρινό κρασάτο με πατάτες και αμπελοφάσουλα)
Λούζα χοιρινή
Σύγκλινο
Χταπόδι λιαστό
Πίτες
Πηχτή στο τσουκάλι
Κουκιά γιαχνί Σερίφου
Βασίλης (παραδοσιακό φαγητό Παναγιάς Σερίφου με ρεβύθια, φασόλια, σιτάρι, πανσέτα, κρεμμύδι, πράσο, ρόδι, λεμόνι, πιπέρι, λάδι και αλάτι)
Ντολμαδάκια
Μπακαλιάρος τηγανητός
 
ΓΛΥΚΑ Γλυκό του κουταλιού αγριοβύσσινο
Παστέλι Σερφιώτικο πάνω σε φύλλο λεμονιάς
Αμυγδαλωτά
Παραδοσιακό παστάκι Σερίφου (με μπισκότο, κρέμα και σοκολάτα)
 
ΔΙΑΦΟΡΑ
Τοπικό Σερφιώτικο κρασί
Ντομάτες λιαστές
Κάπαρη
Μέλι θυμαρίσιο
Ρακόμελο
Αβρωνιές (χορταρικό)
Σούμα
Κουλούρια κρίθινα