Παραλίες στην Ίο

(1 Ψήφος)

Η Ίος έχει όμορφες παραλίες και η πρόσβαση σε αυτές γίνεται από ένα πολύ καλό οδικό δίκτυο. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα, η άμμος κατάξανθη και μερικές από αυτές τις παραλίες είναι από τις καλύτερες στις Κυκλάδες.

 

Παραλία Μαγγανάρι, Ίος

Το Μαγγανάρι βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού κια χωρίζεται σε 5 μικρότερες παραλίες. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ταβερνούλες και καταλύματα και υπάρχει και ένα τμήμα που είναι πιο ήρεμο και απόμερο.

Παραλία Μυλοπότας, Ίος

Ο Μυλοπότας είναι η πιο δημοφιλής παραλία στο νησί, με έκταση περίπου 1 χλμ, θαλάσσιες δραστηριότητες, beach bar, ταβέρνες, ξενοδοχεία.

Παραλία Κάλαμος, Ίος

Κάλαμος, στο ανατολικό τμήμα του νησιού μια ωραία παραλία με παχιά άμμο σε ένα κλειστό κόλπο με πεντακάθαρα νερά. Από τις πιο ήσυχες του νησιού. Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη. Εδώ υπάρχει και το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη το οποίο χρονολογείται το 19ο αιώνα

Παραλία Παπά, Ίος

Παπά απόμερος και απάνεμος κόλπος νότια του Καλάμου, ιδανικός για απομόνωση. Ίσως ο καλύτερος τρόπος να την προσεγγίσετε είναι με σκάφος.

Καμπάκι απομονωμένη παραλία με βότσαλα και ένα μοναδικό δέντρο για σκιά. Η πρόσβαση γίνεται από τον Πάνω Κάμπο, από την παραλία του Πλακωτού ή με θαλάσσιο ταξί.

Παραλία Πλακωτό, Ίος

Πλακωτό παραλία στο βόρειο τμήμα του νησιού, όπου εδώ έχει βρεθεί ο τάφος του Ομήρου. Η πρόσβαση είναι δύσκολη η παραλία έχει βότσαλα και οι άνεμοι δεν βοηθούν να απολαύσετε το μπάνιο σας.

Παραλία Ψάθη, Ίος

Ψάθη, παραλία που αγαπούν οι surfers και όσοι θέλουν να παλεύουν με τα κύματα. Λόγω της μορφολογίας του βυθού της και της τοποθεσίας τα κύματα είναι εντυπωσιακά. Η παραλία είναι σημείο αναπαραγωγής της χελώνας καρέτα καρέτα Όταν δεν φυσάει οι διπλανές παραλίες είναι πανέμορφες και εύκολα προσβάσιμες

Παραλία Κουμπάρη, Ίος

Κουμπάρα, από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες στην Ίο, κοντά στο λιμάνι. Είναι οργανωμένη, έχει εύκολη πρόσβαση και υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Παραλία Αγία Θεοδότη, Ίος

Αγία Θεοδότη, μικρός κόλπος 10χλμ από τη Χώρα. Η παραλία έχει πεντακάθαρα νερά και χρυσαφένια αμμουδιά. Όμορφη η ανατολή με θέα την Ηρακλειά. Στον οικισμό υπάρχει το παλιό υδραγωγείο και η ομώνυμη εκκλησία του 16ου αιώνα η οποία είναι η παλαιότερη του νησιού.