Ναύπλιο

(1 Ψήφος)

Ναύπλιο 

Η πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας. Το ιδιαίτερο χρώμα της παλιάς πόλης πηγάζει από τα 3000 χρόνια της ιστορίας της, νεοκλασικά κτίρια, γραφικά σοκάκια, ανατολίτικοι αρχιτεκτονικοί ρυθμοί και κάστρα συνθέτουν μια εξαιρετική εικόνα. Αξίζει μια επίσκεψη στο μικρό τζαμί στην Πλατεία Συντάγματος το σημερινό «Τριανόν» και το «Βουλευτικό» που λειτούργησε ως η πρώτη Βουλή των Ελλήνων, καθώς και στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα με τα σημάδια από την δολοφονία του Ι. Καποδίστρια.

Πάνω από την πόλη δεσπόζει το επιβλητικό κάστρο του Παλαμηδίου, ανεβαίνοντας τα 857 σκαλιά του, μπορεί κανείς να θαυμάσει μια πανοραμική όψη της πόλης και του Αργολικού Κόλπου.

Η Ακροναυπλιά, που είναι η χερσόνησος του Ναυπλίου, και αποτελείται από το κάστρο των Ελλήνων στη νότια πλευρά και των Φράγκων στη δυτική, επικοινωνούσε με μυστικό πέρασμα με το Παλαμήδι.

Τέλος, 450 μέτρα από το μόλο του Ναυπλίου, είναι κτισμένο το χαρακτηριστικό για την πόλη φρούριο Μπούρτζι. Το έχτισαν οι Ενετοί και κάποτε ενωνόταν με την Ακροναυπλιά με αλυσίδα, η οποία έκλεινε την είσοδο του λιμανιού για τα ανεπιθύμητα πλοία.