Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, Αχαΐα

(0 ψήφοι)

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είναι από τα πιο δημοφιλή χιονοδρομικά της χώρας μας. Αυτό οφείλεται στην μικρή απόσταση από την Αθήνα, που το κάνει καλή επιλογή ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή. Βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά του Χελμού, στη θέση Βαθειά Λάκα, σε υψόμετρο από 1650 έως 2340μ. και λειτουργεί από το 1988. Εδώ, βρίσκεται ο ψηλότερος στην Ελλάδα εναέριος αναβατήρας που δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να απολαύσει μια καταπληκτική θέα που εκτείνεται ως τα νερά του Κορινθιακού Κόλπου, στην Ανατολική Αχαϊα.

Το Χιονοδρομικό διαθέτει 7 αναβατήρες, 12 πίστες, άνετους χώρους στάθμευσης, καφετέριες, εστιατόρια, κατάστημα πώλησης και ενοικίασης εξοπλισμού σκι, σχολή σκι και σταθμό Α' Βοηθειών. Επίσης, διαθέτει πίστα για moguls ski, για snowboard, τις διαδρομές cross country ski και το μοναδικό πάρκο snow tubes. Οι λάτρεις των πτήσεων θα μπορέσουν να απολαύσουν πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Δίπλα στο πάρκινγκ λειτουργεί σαλέ με θέα στη μυθική Στύγα. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε ένα ρόφημα ή ποτό, παραδοσιακά γλυκά Καλαβρύτων, ή, ένα ελαφρύ γεύμα.

Στα 2.100μ., στην τοποθεσία Διάσελο Αυγού, λειτουργεί ορειβατικό καταφύγιο χωρητικότητας 15 ατόμων, στο οποίο μπορείτε να φτάσετε μετά από πορεία μισής ώρας από το χιονοδρομικό κέντρο.

Στην κορυφή Νεραιδοράχη, στα 2.340μ., εγκαταστάθηκε και λειτουργεί το υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο Αρίσταρχος, με διάμετρο 2,3μ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, το οποίο μπορεί να και παρατηρεί αντικείμενα σε απόσταση 5 δις ετών φωτός.