Οι Παραλίες στη Κύθνο

(3 ψήφοι)

Ο κάθε παραθεριστής θέλει το αρμυρίκι του”… λένε οι ντόπιοι Η Κύθνος, δεν είναι κοσμική αλλά φημίζεται για τους γραφικούς κόλπους της, τις αμμουδερές παραλίες, τα πεντακάθαρα νερά και τη φυσική σκιά που δημιουργούν τα αρμυρίκια στις περισσότερες παραλίες της

 Παραλία Μαρτινάκια, Κύθνος

Μαρτινάκια μικρός κόλπος με αμμουδιά δίπλα στη Μέριχα στο δρόμο για τα Λουτρά.

Παραλία Επισκοπή, Κύθνος 

Επισκοπή, απάνεμος κόλπος ιδανικός για οικογένειες, με αμμουδιά και σκιά από τα αρμυρίκια.  

Παραλία Σχοινάρι, Κύθνος 

Σχοινάρι, μικρός κόλπος δίπλα στα Λουτρά. Ιδανικός για οικογένειες.

Παραλία Κολώνα, Κύθνος 

Κολώνα, η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού και ίσως η ομορφότερη των Κυκλάδων. Μια λωρίδα άμμου ενώνει τη Κύθνο με το νησάκι του Αγίου Λουκά. Η παραλία βρέχεται και από τις δύο πλευρές από τη θάλασσα. Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη, γίνεται είτε με σκάφος από τη Μέριχα, είτε με αυτοκίνητο απο την Απόκρουση (χωματόδρομος)

 Παραλία Απόκρουση, Κύθνος

Απόκρουση από τις μεγαλύτερες παραλίες και από τους ομορφότερους κόλπους στη Κύθνο, με αμμουδιά και αρμυρίκια που προσφέρουν τη σκιά τους στους επισκέπτες. Στη δεξιά πλευρά της παραλίας ξεκινάει ένας χωματόδρομος που καταλήγει στη παραλία της Κολώνας.

Παραλία Άγιος Σώστης, Κύθνος 

Άγιος Σώστης, όμορφη απάνεμη παραλία στο βόρειο τμήμα του νησιού με ψιλό βότσαλο και άμμο. Εκεί βρίσκεται και το ομώνυμο εκκλησάκι. Εάν θέλετε σκιά καλό είναι να έχετε μαζί σας ομπρέλα.

 Παραλία Σκύλος, Κύθνος

Σκύλος, όμορφη και δημοφιλής παραλία στην ανατολική πλευρά του νησιού, με γαλαζοπράσινα νερά και λευκό βότσαλο. Συνήθως δεν έχει κόσμο λόγω της δύκολης πρόσβασης. Αξίζει το ηλιοβασίλεμα.

 Παραλία Ποτάμια, Κύθνος

Ποτάμια, όμορφη απάνεμη παραλία κοντά στα Λουτρά (στο δρόμο προς Άγιο Σώστη). Κρυστάλλινα νερά, βαθιά και με λίγα αρμυρίκια στην παραλία.

 Παραλία Γαϊδουρόμαντρα, Κύθνος

Γαϊδουρόμαντρα, ερημική παραλία με περίεργο όνομα στη νοτιανατολική πλευρά του νησιού. Για να φτάσετε εκεί πρέπει να ακολουθήσετε ένα χωματόδρομο 3χλμ. και να κατεβείτε σκαλιά για να φτάσετε στην αμμουδιά. Στο βάθος υπάρχει οικισμός που ηλεκτροδοτείται με φωτοβολταϊκή εγκατάσταση.

Παραλία Σιμουσί, Κύθνος 

Σιμουσί άλλη μια ήσυχη παραλία με περίεργο όνομα που είναι πολύ αγαπητή στους ντόπιους. Βρίσκεται δίπλα στην Γαϊδουρόμαντρα στην ανατολική πλευρά του νησιού.

 Παραλία Άγιος Δημήτριος, Κύθνος

Άγιος Δημήτριος, η νοτιότερη παραλία του νησιού κοντά στο ομώνυμο χωριό. Η πρόσβαση είναι εύκολη στην ήσυχη παραλία που έχει άμμο, αρμυρίκια και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: φυτρώνουν κρινάκια στην παραλία!!

 Παραλία Μεγάλη Άμμος, Κύθνος

Μεγάλη Άμμος δημοφιλής παραλία που βρίσκεται στον οικισμό της Κανάλας με μεγάλη αμμουδιά και βραχάκια στις άκρες της. Ακριβώς δίπλα στην αριστερή πλευρά υπάρχει άλλη μια παραλία οι δυο Αντώνηδες. Δεν είναι γνωστή, αλλά είναι πολύ όμορφη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά

Παραλία Φλαμπούρια, Κύθνος 

Φλαμπούρια μεγάλη παραλία με βότσαλο, άμμο και τιρκουάζ νερά στη δυτική πλευρά του νησιού. Εκεί βρίσκεται και το ομώνυμο εκκλησάκι στον οικισμό της Παναγίας Φλαμπουριανής. Και εδώ πάνω στην άμμο φυτρώνουν λευκά κρινάκια!!

 Παραλία Λουτρά, Κύθνος

Λουτρά – Ιαματικά νερά η παραλία είναι όμορφη και προστατευμένη από τους ανέμους. Στην άκρη της παραλίας η θάλασσα είναι ζεστή από τις ιαματικές πηγές στη φυσική γούρνα από μεγάλες πέτρες Στην ιαματική πηγή των Αγίων Αναργύρων η θερμοκρασία νερού φτάνει τους 39ο C και στην πηγή Κακάβου τους 52ο C