Δασικό Χωριό «Δρυάδες»

(0 ψήφοι)

Το όνομα «Δρυάδες», οι νύμφες που κατά την Ελληνική Μυθολογία οι οποίες διάλεγαν το ωραιότερο σημείο του δάσους για να στήσουν το χορό τους, αντιπροσωπεύει απόλυτα την μεγαλοπρέπεια του τοπίου και την φυσική ομορφιά της περιοχής.

Το Δασικό χωριό «Δρυάδες» βρίσκεται 37 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρδίτσας, σε υψόμετρο 950 μ., στη θέση Σταυρός – Παλαιοχώρι. Η διαδρομή των 37χλμ. είναι ιδιαίτερα όμορφη με τις εναλλαγές του ορεινών και πεδινών τοπίων. Η θέση του Δασικού χωριού είναι τέτοια που μπορεί εύκολα να γίνει ορμητήριο για την επίσκεψη στα αξιοθέατα του νομού Καρδίτσας.

Κατασκευάστηκε από το Υπ. Γεωργίας και το Δασαρχείο Καρδίτσας κατά τα έτη 1999-2001 περιλαμβάνει είκοσι ξύλινα σπιτάκια των δυο δωματίων με ογδόντα κρεβάτια, εστιατόριο - αίθουσα εκδηλώσεων, αθλητικούς χώρους (γήπεδο μπάσκετ & βόλεΐ) και τρεις χώρους στάθμευσης. Ο χώρος είναι περιφραγμένος με ξύλινο φράχτη και καταλαμβάνει έκταση 25 στρεμμάτων. Η κίνηση των επισκεπτών μέσα στο χωριό γίνεται μόνο πεζή, σε ελικοειδή, πλακόστρωτα δρομάκια.