Χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας

(0 ψήφοι)

Στο διάσελο της Βίγλας, σε απόσταση 19 χλμ. από τη Φλώρινα και σε υψόμετρο 1650 μέτρων, βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου, μέσα σε ένα δάσος από οξιές και βελανιδιές. Από την κορυφή του χιονοδρομικού η θέα προς τις λίμνες των Πρεσπών είναι μαγευτική. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα σε λειτουργία χιονοδρομικά κέντρα.

Διαθέτει 9 πίστες καταβάσεων και αντοχής καθώς και πίστα snowmobile. Επίσης, διαθέτει δύο διθέσιους εναέριους αναβατήρες (μήκους 1.400μ. και 2000μ.), ένας συρόμενο και δύο baby lifts. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο εναέριος αναβατήρας μήκους 2 χλμ. ενώνει την κορυφή του χιονοδρομικού με το χωριό Βίγλα, κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, καθώς και τις εορτές και αργίες, η κεντρική πίστα είναι φωτισμένη για νυχτερινό σκι και ο κεντρικός αναβατήρας λειτουργεί τις ώρες 21:00 - 01:00 Τηλ: 23850 45800

Μπροστά από το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί σαλέ το οποίο θα βρείτε ανοιχτό όλο το χρόνο. Ο ξενώνας του χιονοδρομικού στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο της Μοδέστειας Σχολής, στο χωριό Πισοδέρι.