Η καντίνα στην πλατεία Μαβίλη

(4 ψήφοι)

Το βρώμικο της πλατείας Μαβίλη….

Κάποια στιγμή ένας φίλος από το εξωτερικό με είχε ρωτήσει σε ποιο μέρος μπορεί να δει κόσμο από όλες τις κάστες και ηλικίες της πόλης, τότε αυθόρμητα απάντησα "στο μετρό" και με κοίταξε με απορία. Όπα όπα σκέφτομαι ξανά πως ένα είναι αυτό το μέρος, η καντίνα ή αλλιώς το "βρώμικο της πλατείας Μαβίλη!

Εκεί θα δεις τον κουστουμάτο που κατέβηκε από την Κηφισιά, το 16χρονο μετά την πρώτη μεγάλη την νυχτερινή έξοδο, την κυρία με το μαλλί κομμωτηρίου βουτηγμένη στο κρεμμύδι, τον πλούσιο, αυτόν που μετράει τα ψιλά του και όλο τον κόσμο που οι πρώτες πρωινές ώρες μετά την έξοδο τον βρίσκουν πεινασμένο, όλοι είναι σε αυτή την ουρά ή τριγύρω από την καντίνα άλλοι όρθιοι άλλοι καθιστοί στα πράσινα χαμηλά καγκελάκια να τρώνε, να μιλούν, να γελούν, νηφάλιοι οι μεθυσμένοι αγκαλιά με το σάντουιτς από την καντίνα και μια μπύρα (για την χώνεψη).

Αν η Ελλάδα φημίζεται για κάτι εκτός από τις ομορφιές της και τον ήλιο της αυτό είναι η νυχτερινή της ζωή και είμαστε περήφανοι για αυτό. Όλοι εμείς λοιπόν οι ξενύχτηδες που τελειώνοντας την έξοδό μας τις πρώτες πρωινές ώρες, πεινάμε ! Τι καλύτερο λοιπόν από ένα βρώμικο για όνειρα γλυκά; Τίποτα θα σου πω εγώ, τίποτα.

Η καντίνα αυτή παρέχει τις υπηρεσίες της στους ξενύχτηδες αυτής της πόλης από το 1989 από τις 20:00 μέχρι τις 07:30.

Το αγαπημένο μας είναι το διπλό βραστό με απ'όλα.

Ο χώρος γύρω από την καντίνα είναι ο τέλειος χώρος και για καινούριες γνωριμίες, αφού η πείνα ικανοποιηθεί όλοι εκείνοι οι διαφορετικοί τύποι είναι μαζεμένοι τώρα σε ένα κοινό μέρος, άρα έχουν τουλάχιστον ένα κοινό (εκτός ότι πλέον είναι χορτάτοι) και έτσι ξεκινάνε οι γνωριμίες και το κους κους (βοηθάει και το αλκοόλ που συνήθως ρέει στις φλέβες τους).

Θα χορτάσεις ό,τι και να πάρεις
Τους αγαπάμε που μας ταΐζουν τόσα χρόνια 

Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, Πλατεία Μαβίλη, Αθήνα

Η καντίνα στη πλατεία Μαβίλη

Η καντίνα στη πλατεία Μαβίλη

Η καντίνα στη πλατεία Μαβίλη

κείμενο: Αγγέλικα Ανυφαντάκη