Τοπικές Εκδηλώσεις

ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Στις 21 Μαίου με την εορτή του πολιούχου γίνεται και πενθήμερη εμποροπανήγυρη. Πανηγύρι γίνεται και στις 23 Αυγούστου στο εκκλησάκι της Παναγίας της Ευλογιάς. Υπάρχουν σπήλαια ενώ είναι κυνηγετικό καταφύγιο. Ψαροταβέρνες στην παραλία της Αγίας Μαρίνας. Ψαραγορά στη Στυλίδα. Αξιοποιήσιμο θέρετρο η περιοχή "βουρλιά" (1300 μέτρα υψόμετρο).
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Σιδηροδρομική σύνδεση με υπόλοιπη Ελλάδα.
Κάθε δύο χρόνια, στις αρχές Ιουνίου, Ναυτική Εβδομάδα με πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.
Πανηγύρι στην Αγία Μαρίνα στις 17 Ιουλίου, στη Νεράιδα τον 15αύγουστο, μετά τη Νεράιδα στη θέση Βουρλιά στις 20 Ιουλίου, του Αϊ-Λιά, γίνεται σαρακατσαναίικο γλέντι.
Στο Αυλάκι πανηγύρι στις 2 Μαίου, στο Λογγίτσι του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου και στο Ανυδρο του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου.
 
ΑΤΑΛΑΝΤΗ
Ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Χορωδία Αταλάντης" με τη συνεργασία του Δήμου προγραμματίζουν μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις το καλοκαίρι ενώ πιο πρίν τον Μάιο γίνεται το Χορωδιακό Φεστιβάλ με συμμετοχή χορωδιών από άλλα μέρη της Ελλάδας.
Στα τέλη Μαίου γίνονται εκδηλώσεις για τους πεσόντες στην Κατοχή.
Τον Αύγουστο, 6 έως 12, γίνεται πολύ καλό παζάρι και στις αρχές Σεπτεμβρίου γιορτές κρασιού.
Ο Ναυτικός Όμιλος διοργανώνει τον Σεπτέμβριο ιστιοπλοϊκούς και κολυμβητικούς αγώνες.
Καρναβαλικές εκδηλώσεις γίνονται σε Αταλάντη, Εξαρχο, Μεγαπλάτανο και την Καθαρά Δευτέρα σε Σκάλα και Τραγάνα.
Πανηγύρια γίνονται στη Σκάλα Αταλάντης της Αναλήψεως, στην Κυρτώνη στις 29 Αυγούστου, στον Εξαρχο στίς 9 Μαΐου, στο Μεγαπλάτανο στις 20 Ιουλίου του Προφήτη Ηλία, στο Καλαπόδι του Ευαγγελισμού στις 25 Μαρτίου, στην Τραγάνα του Αγίου Πνεύματος, στο Κυπαρίσσι της Ζωοδόχου Πηγής.
Στο δήμο κάθε χρόνο διοργανώνονται: το Xορωδιακό Φεστιβάλ με συμμετοχή χορωδιών απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας, το Καρναβάλι - Κούλουμα, η Γορτή της Σαρδέλας και η Γιορτή Κρασιού.
 
ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
Στα Καμένα Βούρλα γίνονται καρναβαλικές εκδηλώσεις τις Αποκριές. Στις 17-18 Μαίου περιφορά λειψάνων και εκδηλώσεις.
Πανηγύρι στις 27 Ιουλίου του Αγίου Παντελεήμονος, στις 5-7 Αυγούστου του Σωτήρος, στην Κάρυα του Αγίου Πνεύματος.
Θρησκευτικές εκδηλώσεις στο παρεκκλήσι των Βλαχερνών (1-2 Ιουλίου).
Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις τον Ιούλιο, μεταξύ αυτών και ο κολυμβητικός διάπλους του Μαλιακού από Καμένα Βούρλα απέναντι στις Ράχες.
 
ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ
Το Νοέμβριο οργανώνονται επετειακές εκδηλώσεις για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου και ο «Δρόμος Ελευθερίας». Από το Σκαμνό, το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, πραγματοποιείται το «Πέρασμα του Ασωπού». Το Κουμαρίτσι διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις την Πρωτομαγιά.