Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου, Ευρυτανία

(0 ψήφοι)

Στις πλαγιές του όρους Τυμφρηστού, στη θέση Διαβολότοπος και σε υψόμετρο 1.840μ., λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου. Το κέντρο διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις προσφέροντας μέγιστη απόλαυση στους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων.

Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει 12 πίστες για αρχάριους και προχωρημένους, με μεγαλύτερη υψομετρική διαφορά τα 237 μέτρα, καθώς και 7αναβατήρες με δυνατότητα εξυπηρέτησης 5.150 ατόμων την ώρα. Ακόμη θα βρείτε αρκετές ενδιαφέρουσες διαδρομές και εκτός πίστας, για έμπειρους χιονοδρόμους και snowpark για του λάτρεις των extreme sports. Μπορείτε, επίσης, να κάνετε βόλτες με μηχανοκίνητα έλκηθρα χιονιού. Στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου θα βρείτε καταστήματα πωλήσεων και ενοικιάσεων ειδών σκι και εξοπλισμού, ενώ για τους αρχάριους υπάρχει και σχολή σκι.

Στο σαλέ θα χαλαρώσετε και απολαύσετε το πανέμορφο τοπίο γύρω σας, πίνοντας το καφέ ή το ποτό σας.

Κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο σε υψόμετρο 1840 μ. υπάρχει το ορειβατικό καταφύγιο "Τάκης Φλέγκας" που ανήκει στην Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης. Προσφέρει θαυμάσια θέα σε ένα πραγματικό αλπικό τοπίο. Απέχει από το Καρπενήσι 12 χιλιόμετρα και μπορεί να φιλοξενήσει 30 άτομα. Διαθέτει τζάκι, σόμπες πετρελαίου, οργανωμένη κουζίνα, ενώ η υδροδότηση γίνεται από δεξαμενή.

Tip: Η ανάβαση στην "Κορφή" 2.315 μ. είναι μία από τις ομορφότερες λευκές διαδρομές στην Ελλάδα. To Χιονοδρομικό Κέντρο απέχει 11 χλμ. από το Καρπενήσι.