Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελάτη

(1 Ψήφος)

Ένα χωριό πνιγμένο στα έλατα, χτισμένο στις πλαγιές του Κόζιακα, στη νότια Πίνδο, σε υψόμετρο 900 μ., είναι σίγουρο ένας μαγευτικός προορισμός.

Η Ελάτη είναι ίσως το πιο τουριστικό από τα χειμερινά θέρετρα των Τρικάλων. Δικαιολογημένα, ίσως, μια και το σκηνικό είναι παραμυθένιο και το κλίμα πολύ υγιεινό. Οι χιονισμένες τριγωνικές σκεπές σου φέρνουν στο μυαλό ελβετικά χωριά. Τα ξύλινα και πέτρινα σπιτάκια φιλοξενούν αξιόλογους ξενώνες.

Στο χειμωνιάτικο σκηνικό έρχονται να προστεθούν οι παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια. Οι επιλογές που έχετε για φαγητό είναι πολλές. Από πεντανόστιμες χωριάτικες πίτες, παραδοσιακά φαγητά, κυνήγι, αλλά και πιο gourmet πιάτα. Και μετά το φαγητό χαλάρωση σε ένα από τα ζεστά cafes-bars της περιοχής. Υπάρχει καλύτερο από το να χιονίζει έξω και εσύ να απολαμβάνεις το ζεστό ή το ποτό σου δίπλα στο τζάκι, σε ένα τόσο όμορφο χωριό?

Μην νομίζετε, όμως, πως η Ελάτη είναι αποκλειστικά χειμερινός προορισμός. Όταν η θερμοκρασία, το καλοκαίρι στον θεσσαλικό κάμπο, ανεβαίνει, τα χωριά αυτά είναι σωτήρια απόδραση.