Παραλίες της Λάρισας

(0 ψήφοι)

Η ακτογραμμή του νομού Λάρισας φτάνει τα 50 χιλιόμετρα, στα οποία υπάρχουν πάνω από 20 υπέροχες παραλίες και μικροί κολπίσκοι. Πολλές από αυτές είναι οργανωμένες, άλλες όχι.

Παραλία Μύλος Γλυμένη, Λάρισα

Η παραλία Μύλος Γλυμένη, κοντά στα σύνορα με τον νομό Μαγνησίας, είναι ια ερημική παραλία με μεγάλες πέτρες και βότσαλα λαξευμένα από τα κύματα. Είναι όμως ιδανική για ψαροντούφεκο και καταδύσεις λόγω των πολλών ναυαγίων που υπάρχουν στο θαλάσσιο χώρο. Αν την επιλέξετε, φροντίστε να εφοδιαστείτε με προμήθειες.

Παραλία Αγιόκαμπος, Λάρισα

Η έκταση της παραλίας Αγιοκάμπου μαζί με την παραλία Βελίκας και Σωτηρίτσας φτάνει τα 14 χλμ. και αποτελούν τα πιο δημοφιλή παράλια του Νομού Λαρίσης. Ο Αγιόκαμπος είναι παραθεριστικός οικισμός των Λαρισαίων. Η παραλία του, είναι αμμώδης και με ψιλό βότσαλο και έχει πεντακάθαρα νερά. Η περιοχή διαθέτει ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, έντονη νυχτερινή ζωή, πανέμορφη φύση, γήπεδα μπάσκετ και τέννις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Αγιόκαμπο υπάρχουν δύο camping με όλες τις ανέσεις και χώρος διασκέδασης για μικρά παιδιά. Στην παραλία της Κάτω Σωτηρίτσας χαρακτηριστικά είναι η άμμος και το ψιλό βότσαλο, η μεγάλη έκταση και η βαθειά θάλασσα. Είναι οργανωμένη σε πολλά σημεία με beach bar, ταβέρνες και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η παραλία της Βελίκας είναι αμμώδης σε κάποια σημεία, ενώ σε άλλα βοτσαλωτή. Είναι πλήρως οργανωμένη, με πολλές ψαροταβέρνες, σούπερ μάρκετ, καφέ-μπαρ και πλήθος ενοικιαζόμενων δωματίων. Το κομμάτι της παραλίας μετά τα «Βραχάκια» είναι μοναδικό. Εκεί το τοπίο σε συνδυασμό με την οργανωμένη παραλία είναι ιδανικός συνδυασμός που συγκεντρώνει καθημερινά πλήθος κόσμου.

Παραλία Παλουριά, Λάρισα

photo: Foivos Loxias

Η Παλουριά είναι μια μεγάλη παραλία με αρκετό βαθιά νερά. Βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, όπου τα δέντρα φτάνουν μέχρι την αμμουδιά και το ψιλό βότσαλο. Στην περιοχή υπάρχουν cafes, ταβερνάκια και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Η παραλία της Κουτσουπιάς, αρκετά δημοφιλής και αυτή, είναι γραφική, με ψιλή άμμο και βοτσαλάκι. Κι εδώ υπάρχουν beach bar, ταβέρνες και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια μπροστά στην παραλία.

Κόκκινο Νερό, Λάρισα

Η περιοχή Κόκκινο Νερό, γνωστή για την ιαματική πηγή με το κόκκινο νερό που υπάρχει εκεί, είναι δημοφιλής προορισμός για ήρεμες και οικογενειακές διακοπές. Η παραλία Κόκκινο Νερό αποτελείται από δύο ακτές: στη βόρεια πλευρά υπάρχει παραλία με βότσαλα, μήκους περίπου 500μ., ενώ στην αντίθετη πλευρά υπάρχει μια παραλία μήκους 1 χλμ., με αμμουδιά. Τα συμπλέγματα βράχων με τις βραχοσπηλιές που συμπληρώνουν το τοπίο δημιουργούν ένα ξεχωριστό σκηνικό. Συνδυάστε το μπάνιο σας στην παραλία αυτή με μια βόλτα στο φαράγγι της Καλυψώς. Στο πανέμορφο αυτό φαράγγι υπάρχουν τρεις καταρράκτες και δάσος με πανύψηλες οξιές.

Παραλία Πλατιά Άμμος, Λάρισα

Παραλία Τσιλιγιώργου, Λάρισα

Δίπλα στο Κόκκινο Νερό, η Πλατιά Άμμος είναι μια μεσαίου μεγέθους παραλία με βότσαλο και τεράστια πλατάνια. Ένα τμήμα της είναι οργανωμένο με ομπρέλες ξαπλώστρες και beach bar. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται οι παραλίες Τσιλιγιώργος, Καλύβι, Πηγάδι και Ψαρόλακκας, οι οποίες όμως δεν είναι οργανωμένες αλλά το τοπίο είναι μαγευτικό. Για να φτάσετε στην παραλία Ψαρόλακκας πρέπει να ακολουθήσετε μονοπάτι με πολλά πλατάνια, για περίπου δέκα λεπτά. Δίπλα στο μονοπάτι ακόμα και το καλοκαίρι κατεβαίνει νερό από τις πλαγιές της Όσσας που καταλήγει στην παραλία του Ψαρόλακκα.

Για όσους ζητούν μοναχικότερες παραλίες και παρθένο φυσικό περιβάλλον, υπάρχει η παραλία της Παναγίας. Πρόκειται για μια πετρώδη και ερημική παραλία, με παγκάκια, τραπεζάκια και μόνιμη σκιά από τα πλατάνια. Χρησιμοποιείται πολύ από τους ψαράδες της περιοχής.

Η παραλία Στομίου είναι μια χρυσαφένια και αμμώδης παραλία, μήκους 2 χλμ., όπου υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχειακές μονάδες, καφέ-μπαρ, ταβέρνες, camping, κ.α. Η παραλία του Στομίου είναι κατάλληλη για θαλάσσια σπορ και ιδιαίτερα wind surfing. Σήμα κατατεθέν του Στομίου είναι ο φάρος στην παραλία κοντά στο λιμάνι.

Η παραλία Αλεξανδρινής (Στρίντζος) βρίσκεται δίπλα στις εκβολές του Πηνειού. Το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας συνδυάζεται με την οργιώδη βλάστηση του ποταμού. Η παραλία Αλεξανδρινής έχει χρυσαφένια αμμουδιά και η έκτασή της φτάνει τα 2 χλμ. Τα νερά της θάλασσας εδώ είναι αναμειγμένα με αυτά του ποταμού και το τοπίο φανταστικό. Είναι οργανωμένη παραλία με beach-bar, ταβέρνες και θαλάσσια αθλήματα. Εδώ καταλήγουν συνήθως οι λάτρεις του canoe-kayak που κατεβαίνουνε τον ποταμό Πηνειό. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η παραλία της Κουλούρας, μια σχτικά μικρή και αμμώδης παραλία.

Παραλία Μεσάγαλλα, Λάρισα

Η παραλία Μεσάγαλλα, μια πλήρως οργανωμένη παραλία, γνωστή για τις ιαματικές ιδιότητες της άμμου της. Έχει πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι την προτιμούν για να κάνουν αμμόλουτρα, για την θεραπεία των αρθρώσεων. Εκεί μπορείτε να βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, ψαροταβέρνες ,εστιατόρια και καφέ-μπαρ.