Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

(0 ψήφοι)

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, το μεγαλύτερο και αρτιότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, απέχει από την Αράχωβα περίπου 24 χλμ. Αποτελείται από δύο περιοχές, τα Κελλάρια και τη Φτερόλακκα, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους τόσο με εναέριο αναβατήρα όσο και με πίστες χιονοδρομίας. Το χιονοδρομικό ενώνεται επίσης μέσω χιονοδιαδρόμων και με το γειτονικό ιδιωτικό χιονοδρομικό κέντρο του Γεροντόβραχου.

Οι αναβατήρες που λειτουργούν στο κέντρο είναι συνολικά 13: έξι εναέριοι, έξι συρόμενοι και μια μεγάλη τηλεκαμπίνα. Για τους αρχάριους λειτουργούν 3 baby lifts, που θα τους βοηθήσουν στα πρώτα τους βήματα.

Το κέντρο διαθέτει 19 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 10 μονοπάτια και τρεις μίνι πίστες αρχαρίων όλων συνολικού μήκους περίπου 36 χιλιομέτρων. Οι πίστες είναι μήκους κατάβασης από 50 μ. έως 4 χλμ. για αρχαρίους, μέσους και καλούς χιονοδρόμους. Για τους λάτρεις της περιπέτειας, υπάρχουν 12 εκτός πίστας "μαύρες" διαδρομές με βαθύ χιόνι. Επίσης, στο κέντρο λειτουργούν δύο καφετερίες-chalet και εστιατόριο, σχολές εκμάθησης σκι και snowboard, καταστήματα ενοικίασης χιονοδρομικού εξοπλισμού, καθώς και υπηρεσία φύλαξης με παιδική χαρά για τους μικρούς επισκέπτες. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού εξασφαλίζει σε όλους τους χιονοδρόμους και επισκέπτες ιατρική κάλυψη.

Όσοι από εσάς θέλετε να ανακαλύψετε την γύρω περιοχή, μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, ακολουθώντας ένα από τα πολυάριθμα ορεινά μονοπάτια ή δασικούς δρόμους. Αν αντέχετε, ανεβείτε στην κορυφή Λιάκουρα για να δείτε την ανατολή του ηλίου. Θα σας μείνει αξέχαστη.