Τεχνητή Λίμνη Λάδωνα, Αρκαδία

(1 Ψήφος)

Έξω από το Βαλτεσίνικο, στα δωδεκάμισι χιλιόμετρα προς Σταυροδρόμι, βρίσκεται η τεχνητή λίμνη του Λάδωνα, ένα σημείο εξαιρετικής ομορφιάς, το οποίο έχει ανακηρυχτεί οικολογικό πάρκο. Πρόκειται για ένα σπάνιο υδάτινο τοπίο, όπου οργανώνονται δραστηριότητες όπως trekking, kayak, sailing, seajets, 4x4 κ.λ.π.

Λόγω της ήρεμης ροής του ποταμού, η κατάβαση προσφέρεται ειδικά μάλιστα για αρχάριους και μικρά παιδιά. Επίσης προσφέρεται για πεζοπορία, κολύμπι και ψάρεμα. Σίγουρα σε κάποιες περιοχές δίπλα στο ποταμό θα δείτε πολλούς λάτρεις της ορειβασίας και του ποδήλατου βουνού. Σε μερικά σημεία του ποταμού κατεβαίνουν αγριογούρουνα, έτσι ενδέχεται να συναντήσετε και πολλούς κυνηγούς.

Αν επισκεφτείτε την περιοχή καλοκαίρι, μπορείτε να δείτε το περίφημο της «Κυράς το γεφύρι», ένα πέτρινο πεντάτοξο γεφύρι, μήκους 54.6μ. Παλαιότερα , από εκεί περνούσε ο δρόμος, αλλά μετά την κατασκευή του φράγματος του Λάδωνα το 1954, το γεφύρι σκεπάστηκε με τα νερά του φράγματος και εμφανίζεται μόνο κατά τους θερινούς μήνες.
Σήμερα, δίπλα του λειτουργεί σύγχρονη γέφυρα. Την φυσική ομορφιά του τοπίου θα την θαυμάσετε, ακόμα, από το Κουρμπό, τη Μουριά και το Κανελλάκι, τοποθεσίες κοντά στον Λάδωνα.