Παραλίες Πιερίας

(2 ψήφοι)

Η Πιερία διαθέτει αμέτρητα χιλιόμετρα αμμουδιάς και πολυάριθμες παραλίες, κάποιες οργανωμένες και κάποιες όχι τόσο.

Η Παραλία της Κατερίνης και η Ολυμπιακή Ακτή είναι αμμώδεις ακτές με ρηχή θάλασσα, άκρως οργανωμένες με πληθώρα beach bars και εγκαταστάσεις θαλασσίων σπορ. Εκεί που τελειώνει η παραλία της Ολυμπιακής Ακτής υπάρχει παραλία γυμνιστών.

Παραλία Ολυμπιακή Ακτή, Πιερία

Λίγο πιο βόρεια οι παραλίες του Κορινού διαθέτουν πλούσια άμμο και ρηχή θάλασσα, και προσφέρονται για παιχνίδια στην παραλία. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε δύο σημαντικούς μακεδονικούς τάφους.

Παραλία Μεθώνη, Πιερία

Παραλία Μακρύγιαλο, Πιερία

Στην βόρεια Πιερία, συναντάμε τις παραλίες της Μεθώνης, κοντά στο Δέλτα του ποταμού Αλιάκμονα, ο οποίος σχηματίζει έναν πολύ σημαντικό υδροβιότοπο στις εκβολές του, καθώς και τον Μακρύγιαλο, μια οργανωμένη παραλία με beach bar και χρυσή άμμο. Η περιοχή διαθέτει μία από της σημαντικότερες μυδοκαλλιέργεις της Ελλάδας.

Παραλία Κούτσουρο, Πιερία

Εάν πάλι αναζητάτε πιο απομονωμένες παραλίες μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στην Πύδνα και ειδικά την θέση Κούτσουρο, κοντά στα ερείπια της αρχαίας Πύδνας και του σωζόμενου βυζαντινού κάστρου, και στην παραλία του Άη-Γιάννη, λίγο πιο βόρεια από τον Μακρύγιαλο.

Αλυκή του Κίτρους, Πιερία
photo: Oikonomou Aggelos

Στην Πύδνα βρίσκεται και η Αλυκή του Κίτρους όπου πραγματοποιείται εξόρυξη αλατιού, καθώς επίσης και ο υδροβιότοπος του Κίτρους κοντά στην γραφική μαρίνα.

Παραλία Γρίτσα, Πιερία

Κοντά στο Λιτόχωρο, θα διασκεδάσετε στις παραλίες της Γρίτσας και της Πλάκας μιας και εκεί υπάρχουν τα πιο δημοφιλή μπαρ της Πιερίας.

Παραλία Βαρικό, Πιερία
photo: Ιριδα Μαρία

Αν ψάχνετε για απομόνωση επισκεφτείτε την βοτσαλωτή παραλία του Βαρικού, η οποία βρίσκεται κοντά στο Αρχαίο Δίον.

Παραλία Λεπτοκαρυά, Πιερία

Για οικογενειακές διακοπές προσφέρεται η παραλία της Λεπτοκαρυάς, μια αμμώδης παραλία με ψιλό βοτσαλάκι , ρηχά κρυστάλλινα νερά και πλούσια βλάστηση. Βρίσκεται κοντά στα Αρχαία Λείβηθρα όπου ο μύθος λέει πως θάφτηκε ο Ορφέας.

Παραλία Παντελεήμονα, Πιερία

Εναλλακτικά, επισκεφτείτε την παραλία του Παντελεήμονα η οποία συνδυάζει άμμο και βότσαλα και καλύπτει όλες τις κατηγορίες των λουόμενων. Εκεί μπορείτε να επιχειρήσετε να πετάξετε με αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Παραλία Σκοτίνα, Πιερία

Στο κάστρο της περιοχής διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι το Φεστιβάλ Ολύμπου. Χρυσή άμμο θα απολαύσετε και στην παραλία της Σκοτίνας. Η παραλία αυτή βρίσκεται πολύ κοντά στον παλαιό οικισμό της ’Ανω Σκοτίνας όπου υπάρχουν πετρόχτιστα σπίτια του 17ου-18ου αιώνα, η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου (14ος αι.) με μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο και η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (1862) στην πλατεία του οικισμού.

Παραλία Πλαταμώνα, Πιερία

Η παραλία του Πλαταμώνα ενδείκνυται για όσους συμπαθούν την πέτρα. Τα γραφικά σοκάκια του χωριού θυμίζουν νησιώτικες διακοπές, το ίδιο και τα ταβερνάκι με το φρέσκο ψάρι.

Παραλία Νέοι Πόροι, Πιερία

Η παραλία των Νέων Πόρων με την ρηχή θάλασσα και την χρυσή αμμουδιά μήκους 5χλμ., οριοθετεί και τα σύνορα Πιερίας και Λάρισας.

Ανάμεσα στους Πόρους και το Καστρί, υπάρχει και η δεύτερη παραλία γυμνιστών του νομού.

Σε απόσταση 5χλμ. βρίσκεται ο παραδοσιακός οικισμός Παλαιοί Πόροι, ένα γραφικό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 600μ., στις παρυφές του Ολύμπου. Ενδιαφέρον έχει το πανέμορφο δάσος πάνω από το χωριό, όπου μπορείτε να επισκεφτείτε τα πανέμορφα εκκλησάκια των Αγίων Αποστόλων και της Ζωοδόχου Πηγής.