Οι Παραλίες στη Σχοινούσα

(1 Ψήφος)

Η Σχοινούσα έχει όμορφες παραλίες διαφορετικές μεταξύ τους για να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Η ποικιλομορφία του βυθού αποτελεί ιδανικό μέρος για ψαροντουφεκάδες και όσους ασχολούνται με ελεύθερη κατάδυση.
Επίσης οι λάτρεις της ιστιοσανίδας εδώ θα βρουν έδαφος διότι οι παραλίες είναι εκτεθειμένες στους ανέμους.

Παραλία Μερσίνι ή Πϊσω Άμμος, Σχοινούσα

Μερσίνι ή Πίσω Άμμος, ήσυχη παραλία πίσω από το λιμάνι με λίγα αρμυρίκια και απάνεμα νερά

Παραλία Τσιγκούρι, Σχοινούσα

Τσιγκούρι η πιο πολυσύχναστη παραλία του νησιού με γαλαζοπράσινα νερά, ανοικτόχρωμη αμμουδιά, αρμυρίκια για σκιά, beach bar και beach volley. Ακριβώς απέναντι υπάρχει μια βραχονησίδα όπου μπορείτε να πάτε κολυμπώντας και να απολαύσετε την Πλάκα το όμορφο νησάκι.

Πορτοκάλι μικρή παραλία με βότσαλο που βρίσκεται δίπλα στο Τσιγκούρι

Παραλία Λιβάδι, Σχοινούσα

Λιβάδι, απάνεμη παραλία με γαλάζια κρυστάλλινα νερά, μεγάλη αμμουδιά και αρμυρίκια για σκιά και σε απόσταση αναπνοής από τα μαγαζάκια της περιοχής

Παραλία Λιόλιου, Σχοινούσα

Λιόλιου, μικρή παραλία με βότσαλο, καθαρά νερά, αρμυρίκια και ανάλογα με τον καιρό μπορεί η θάλασσα να βγάλει φύκια

Παραλία Αλμυρός, Σχοινούσα

Αλμυρός, μεγάλη παραλία με αμμουδιά ρηχά νερά που χωρίζεται στα δυο με βράχια. Είναι ιδανική για οικογένειες και έχει αρμυρίκια για σκιά.

Παραλία Ψιλή Άμμος, Σχοινούσα

Ψιλή Άμμος, η ωραιότερη παραλία του νησιού όπου τα διάφανα νερά με τις γαλαζοπράσινες αποχρώσεις και την ψιλή ξανθή αμμουδιά σε κάνουν να ξεχνάς τον χρόνο και το χώρο και να απολαμβάνεις το εξωτικό τοπίο

Παραλία Φύκιο, Σχοινούσα

Φύκιο, μικρή παραλία με ανοικτόχρωμη άμμο, πέτρες και βράχια με θέα τις απέναντι βραχονησίδες. Όπως μαρτυρά και το όνομα της παραλίας ανάλογα με τον καιρό μπορεί να βγάλει φύκια. Η πρόσβαση γίνεται από ένα μονοπάτι που ξεκινά από την Ψιλή Άμμο.

Παραλία Γερολιμνιώνας, Σχοινούσα

Γερολιμνιώνας, εντυπωσιακός κόλπος με βαθιά τυρκουάζ νερά και λευκή άμμο. Δεν είναι δημοφιλής λόγω της δύσκολης πρόσβασης, λίγοι περπατούν 20 λεπτά το μονοπάτι που ξεκινάει από τη Μεσσαριά.

Παραλία Φουντάνα, Σχοινούσα

Φουντάνα μικρή και ήσυχη αμμώδης παραλία με γαλαζοπράσινα νερά. Για να φτάσετε εκεί ακολουθείστε το μονοπάτι που ξεκινάει από τον Αλμυρό.