Παραλίες της Σίφνου

(1 Ψήφος)

Στη Σίφνο οι παραλίες ικανοποιούν όλα τα γούστα αυτούς που θέλουν απομόνωση ακόμα και αυτούς που θέλουν κάτι πιο οργανωμένο.

Παραλία Καμάρες, Σίφνος

Καμάρες η παραλία του λιμανιού της Σίφνου με έκταση 1500μ, οργανωμένη ιδανική για οικογένειες με αμμουδιά και ρηχά νερά.

Παραλία Πλατύς Γιαλός, Σίφνος

Ο Πλατύς Γιαλός είναι από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλής καθαρές παραλίες του νησιού. Είναι οργανωμένη με καφετέριες, ξενοδοχεία, παντοπωλεία.

Παραλία Βαθύ, Σίφνος
photo: sailanddiscover

Βαθύ από τους πιο γραφικούς οικισμούς με όμορφηοργανωμένη και αμμώδη παραλία. Χαρακτηριστικό το εκκλησάκι των Ταξιαρχών πάνω στη παραλία. Ιδανική για οικογένειες.

Παραλία Φάρος, Σίφνος

Παραλία Γλυφό, Σίφνος
photo: grussos

Ο Φάρος είναι ένα ψαροχώρι 7χλμ από την Απολλωνία όπου ύπήρξε το παλιό λιμάνι της Σίφνου μέχρι το 1883.
Από τα δεξιά του Φάρου υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία του Γλυφού και από εκεί εάν συνεχίσουμε θα φτάσουμε στη παραλία του Αποκοφτού και στη Χρυσοπηγή.

Ακρωτήρι Χρυσοπηγής, Σίφνος
photo: Lambros Galanis

Παραλία Αποκοφτό, Σίφνοςphoto: gmaragkos

Παραλία Φασολού, Σίφνος

Στο ακρωτήριο της Χρυσοπηγής, βρίσκεται το ομώνυμο μοναστήρι του 1650. Τα βράχια του μοναστηριού είναι αγαπημένος προορισμός για βουτιές. Αριστερά βρίσκεται η ήσυχη παραλία Αποκοφτού με γαλαζοπράσινα νερά, ψιλή άμμο και σκιά από αρμυρίκια. Επίσης αριστερά του Φάρου ακολουθούμε το μονοπάτι και οδηγούμαστε στη παραλία Φασολού όπου εκεί η παραλία έχει άμμο και χαλίκι, είναι μικρή σε έκταση και δεν μαζεύει πολύ κόσμο.

Παραλία Χερρόνησος, Σίφνος

Χερρόνησος μικρός γραφικός οικισμός βόρεια του νησιού, 14χλμ από την Απολλωνία. Ο κόλπος είναι μικρός, τα αρμυρίκια προσφέρουν τη σκιά τους και η θάλασσα είναι ήρεμη, γαλήνια και πεντακάθαρη. Υπάρχουν ψαροταβέρνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και παραδοσιακά εργαστήρια αγγειοπλαστικής.

Παραλία Βρουλίδια, Σίφνος

Βρουλίδια, μικρή παραλία με βότσαλα έξω και άμμο μέσα 1χλμ πριν τη Χερρόνησο, δυτικά του οικισμού Τρουλλάκι. Στην παραλία υπάρχουν 2 καφέ-εστιατόρια και είναι από τις πιο ήσυχες παραλίες του νησιού. Η πρόσβαση γίνεται οδικώς αλλά θέλει λίγο προσοχή γιατί ο δρόμος είναι στο τέλος έχει μεγάλη κλίση.

Παραλία Σεράλια, Σίφνος

Σεράλια η μικρή παραλία του Κάστρου με βότσαλο που περιβάλλεται από πανύψηλους βράχους.