Παραλίες στη Δονούσα

(0 ψήφοι)

Μικρό νησί με παραλίες, που διαθέτουν φυσική ομορφιά, άμμο και γαλαζοπράσινα νερά

Παραλία Σταυρός, Δονούσα

Σταυρός, το λιμάνι του νησιού με ξανθή άμμο, γαλαζοπράσινα νερά και αρμυρίκια για σκιά. Παραλία ιδανική για οικογένειες. Ανακαλύψτε τη τσιμεντένια προβλήτα αν θέλετε να κάνετε βουτιές!!

Παραλία Κέδρος, Δονούσα

Κέδρος, από τις ομορφότερες παραλίες που αγαπούν οι κατασκηνωτές με καταπράσινα νερά και ξανθή άμμο. Για να φτάσετε πρέπει να περπατήσετε 5’ στο μονοπατάκι που ξεκινά από τον κεντρικό δρόμο ή να πάρετε το καϊκάκι. Αν αγαπάτε το βυθό θα ανακαλύψετε και το ναυάγιο ένος γερμανικού πλοίου, το οποίο φαίνεται στο βυθό στη μέση της παραλίας.

Παραλία Βαθύ Λιμενάρι, Δονούσα

Βαθύ Λιμενάρι, ήσυχη παραλία με λευκά βότσαλα και γαλαζοπράσινα νερά που σε κάποια σημεία παίρνουν κίτρινες αποχρώσεις. Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη, - θα πρέπει να ακολουθήσετε το μονοπάτι από τον κεντρικό δρόμο στη Μεσαριά, ή να πάρετε το καϊκι - και γι αυτό δεν συγκεντρώνει πολύ κόσμο.

Παραλία Λίμνη, Δονούσα

Λίμνη, απομονωμένη παραλία δυτικά του νησιού ανάμεσα σε βράχια, με μεγάλα βότσαλα και πεντακάθαρα νερά. Η πρόσβαση γίνεται από το μονοπάτι που ξεκινά από τον οικισμό του Σταυρού ή από τη θάλασσα

Κόλπος Καλοταρίτισσα, Δονούσα

Καλοταρίτισσα, μεγάλος κόλπος με τέσσερις παραλίες. Το Σαπουνόχωμα είναι η πρώτη παραλία και βρίσκεται δίπλα στο δρόμο και είναι μικρή παραλία με χοντρό βότσαλο και καθαρά παγωμένα νερά. Η Βλυχώ είναι η κεντρική παραλία του κόλπου με ψιλό βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά. Συνήθως εκεί δένουν τα σκάφη γιατί είναι απάνεμη. Η Μέσα Άμμος είναι η μεγαλύτερη και πιο απόμακρη παραλία του κόλπου με αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά. Η πρόσβαση γίνεται από τη θάλασσα ή από το μονοπάτι που ξεκινά από τη Βλυχώ. Η Τρυπητή έχει πρόσβαση από τη θάλασσα ή από μονοπάτι είναι ήσυχη με καθαρά και δροσερά νερά.

Παραλία Λιβάδι, Δονούσα

Λιβάδι, ίσως η ωραιότερη παραλία του νησιού με γαλαζοπράσινα νερά, λευκή άμμο και αρμυρίκια για σκιά. Η πρόσβαση γίνεται από τη θάλασσα ή από το λιθόστρωτο μονοπάτι που ξεκινά από το Μερσήνι.

Παραλία Φύκιο, Δονούσα
Photo: Konstantinos Mantidis

Φύκιο, μικρή ήρεμη παραλία δίπλα στο Λιβάδι, με γαλάζια νερά και σπηλιές. Η πρόσβαση γίνεται από το μονοπάτι που οδηγεί στο Λιβάδι στρίβοντας αριστερά στη διχάλα. 

Φωκοσπηλιά, Δονούσα

Φωκοσπηλιά, Δονούσα

Φωκοσπηλιά, βρίσκεται στη νότια πλευρά του ακρωτηρίου Μοσχονά. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και η πρόσβαση γίνεται από το χωριό Σταυρός. Πήρε το όνομα της από τις φώκιες που έβρισκαν καταφύγιο εδω και πολλά χρόνια. Οι βουτιές εδώ θα σας μείνουν αξέχαστες !!