23/9/2014 – 30/6/2015, Ένας ουρανός γεμάτος λουλούδια στο φουαγιέ της Στέγης

28 Σεπ 2014
(0 ψήφοι)

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση 23 Σεπτεμβρίου 2014 – 30 Ιουνίου 2015

Φουαγιέ ισογείου CIRCLE SPECY START CIRCLE SPECY END

«Ψηλά, Κήπος»: Εγκατάσταση της Rebecca Louise Law from SGT | OCC on Vimeo.

Η Στέγη συνεργάζεται για δεύτερη χρονιά με την ομάδα επιμελητών της Double Decker από το Λονδίνο και παρουσιάζει μια εγκατάσταση που αναδεικνύει τους χώρους εκτός των σκηνών. Μετά την πρωτότυπη εγκατάσταση του Sebastien Preschoux με το πολύχρωμο νήμα που «τύλιγε» το φουαγιέ του ισογείου, η Αγγλίδα καλλιτέχνης Ρεμπέκα Λουίζ Λω δημιουργεί στον ίδιο χώρο ένα μοναδικό σύμπαν γεμάτο λουλούδια και φυτά.

Η Ρεμπέκα Λουίζ Λω είναι καταξιωμένη στους χώρους τόσο της τέχνης όσο και της μόδας. Έχει συνεργαστεί με το Royal Academy of Arts, αλλά και με τον Damien Hirst, ενώ στο χώρο της μόδας έχει δημιουργήσει μεγάλης κλίμακας πρότζεκτ για οίκους όπως οι Hermès και Tiffany & Co.

Στην εγκατάσταση Ψηλά, Κήπος, η Ρεμπέκα Λουίζ Λω μεταμορφώνει την είσοδο της Στέγης με 11.000 λουλούδια και δημιουργεί ένα περιβάλλον που θα συντροφεύει τους επισκέπτες μέχρι το καλοκαίρι. Αντλώντας την έμπνευσή της από τη χλωρίδα της Ελλάδας, χρησιμοποιεί λουλούδια και αρωματικά φυτά, όπως γαρύφαλλα, τριαντάφυλλα, λεβάντα, βασιλικό, ρίγανη, ελαιόδεντρα και ηλιοτρόπια, κάνοντάς μας να σηκώνουμε ψηλά το βλέμμα.

Ο θεατής έρχεται σε άμεση επαφή με το φυσικό στοιχείο και αλληλεπιδρά μαζί του, καθώς η καλλιτέχνης δημιουργεί ένα συνεχώς εναλλασσόμενο, αλλά και εφήμερο έργο που αναδεικνύει και αναδεικνύεται από το εκθαμβωτικό φως που πλημμυρίζει το χώρο, κάνοντας την κάθε επίσκεψη στη Στέγη κάθε φορά πιο γοητευτική, κάθε φορά διαφορετική. Το έργο Ψηλά, Κήπος είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει ένα χρόνο και ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να παρατηρεί τα λουλούδια να «μαραίνονται όμορφα».

Ένας πράσινος ουρανός γεμάτος λουλούδια, ο οποίος δεν προορίζεται να ζήσει για πάντα, ένα έργο τέχνης που βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη καλωσορίζει και αποχαιρετά τα βλέμματα στο φουαγιέ της Στέγης, αντανακλώντας και τη δική της εξελισσόμενη και πολύμορφη φύση.

Πηγή: ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

Ένας ουρανός γεμάτος λουλούδια, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών