Εργοστάσιο Σοκολάτας, Θεσσαλονίκη

11 Σεπ 2014
(1 Ψήφος)

Το Εργοστάσιο Σοκολάτας άνοιξε τις πύλες του.Γνωρίστε τον μαγικό του κόσμο κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μοναδικό θεματικό πάρκο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, 2.500τμ!
Η Θεσσαλονίκη αποκτά ένα παραμυθένιο και ταυτόχρονα πραγματικό «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας».

Εργοστάσιο Σοκολάτας, Θεσσαλονίκη

Από τις 6 Σεπτεμβρίου με τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ και για έξι ολόκληρους μήνες τα παιδιά, οι νέοι αλλά και οι ενήλικες μέσα από διάφορες θεματικές ενότητες, θα ανακαλύπτουν με εντυπωσιακό τρόπο τα μεγάλα και μικρά μυστικά της σοκολάτας και των γλυκών απολαύσεων.

Εργοστάσιο Σοκολάτας, Θεσσαλονίκη

Οι επισκέπτες του «Εργοστασίου» θα συμμετέχουν σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στον χρόνο, στον χώρο και στο «απόλυτο όνειρό» τους. Στο Μουσείο της Σοκολάτας μέσα από μοναδικά εκθέματα, θα γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια του «ταξιδιού» και της διαδικασίας, μέχρι ο καρπός του κακάο να γίνει μια λαχταριστή σοκολάτα.

Ακολουθούν τα ίχνη της ξεκινώντας από την πραγματική Ζούγκλα του Αμαζονίου και έναν Ναό των Αζτέκων και αφού μάθουν την ιστορία της με εντυπωσιακές νέες τεχνολογίες σε μια Εξωτική Καλύβα, οδηγούνται στο πιο δαιδαλώδες Πειρατικό Καράβι που θα τους μεταφέρει στο ομορφότερο Εργοστάσιο Σοκολάτας του κόσμου, προκειμένου να ανακαλύψουν τα μεγάλα μυστικά που κρύβει.
Ο μεγαλύτερος Καταρράκτης Σοκολάτας της Ευρώπης, τα παλιά Μηχανήματα, ο Λαβύρινθος, τα Εργαστήρια σοκολατοκατασκευών και μπισκοτοκατασκευών, η Γκαλερί των γλυπτών, οι αίθουσες Επιδείξεων, Τέχνης και Πολιτισμού, η Γλυκιά Βιβλιοθήκη, το Green room όπου θα παίρνετε απίστευτες φωτογραφίες, το Social Point και φυσικά οι χώροι Εκπαίδευσης, συνθέτουν το απίστευτο σκηνικό.

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2014 λοιπόν ξεκινάει το μεγάλο ταξίδι της σοκολάτας, ετοιμαστείτε να ακολουθήσετε και να γίνετε μέρος της πρωτόγνωρης αυτής εμπειρίας!

Εργοστάσιο Σοκολάτας, Θεσσαλονίκη

Εργοστάσιο Σοκολάτας, Θεσσαλονίκη

Εργοστάσιο Σοκολάτας, ζήστε το σε 2 λεπτά μέσα από ένα βίντεο.

Όλοι οι χώροι (εκτός από τον Λαβύρινθο - Χρονομηχανή και τη ζούγκλα με τις πραγματικές συνθήκες ζούγκλας και καλύβας Αμαζονίου). Αυτά θα δείτε, τίποτα λιγότερο, κάποιες φορές κάτι περισσότερο με έκτακτες εκδηλώσεις.

1. Το εισιτήριο είναι 5€ / άτομο, από 3 ετών και άνω. Για την περίοδο της ΔΕΘ, το εισιτήριο διαμορφώνεται στα 2,5€/άτομο αλλά πληρώνετε και εισιτήριο για είσοδο στη ΔΕΘ, το οποίο κοστίζει τις καθημερινές 3€, ΣΚ 5€, οικογενειακό μέχρι 4 άτομα 10€ και ισχύει και για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις της ΔΕΘ (συναυλίες, Cern, έκθεση Ορθοδοξίας κλπ)

2. Το ΕΣ βρίσκεται στη ΔΕΘ, Εγνατίας 154, Περίπτερο 1 και αναπτύσσεται σε 2.500τμ. και θα έχει διάρκεια μέχρι 6 Μαρτίου 2015.

3. Για επισκέψεις σχολείων, τηλ επικοινωνίας 2310 291248

4. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 9:00-14:00 και 17:00-20:00, ΣΚ 11:00-20:00, κατά τη διάρκεια της
ΔΕΘ: Καθημερινές 16:-22:00, ΣΚ 10:00-22:00

5. Μπορείτε ελεύθερα να φωτογραφίζεστε και να τραβάτε βίντεο (δεν επιτρέπεται να φωτογραφίζετε και να εκθέτετε άλλα πρόσωπα) σε κάθε σημείο του ΕΣ.Υπάρχουν και ιδιαίτερα σημεία φωτογραφίσεων.

6. Υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ, baby room, στο πωλητήριο πωλούνται και προϊόντα χωρίς γλουτένη καθώς και για διαβητικούς.

7. Γιατί να έρθω στο ΕΣ; Για το Μουσείο Σοκολάτας, για την προσομοίωση ζούγκλας Αμαζονίου (σε κάποιο σημείο και με συνθήκες ζούγκλας), για την πραγματική Καλύβα του Αμαζονίου που θα δω ένα όμορφο ταινιάκι με την ιστορία της σοκολάτας, για τους χώρους με προσομοίωση παραγωγής σοκολάτας μπισκότων και παγωτών, για το Χημείο με υπέροχα πειράματα, για τον Λαβύρινθο - Χρονομηχανή που μας οδηγεί στο ταξίδι της σοκολάτας, για τον καταρράκτη σοκολάτας (1200 κιλά πραγματικής σοκολάτας) και το παραμυθένιο τοπίο, για την Gallery με μοναδικά γλυπτά από σοκολάτα αλλά και έργα τέχνης που παραπέμπουν σε σοκολάτα, για το Chocolate Bath (μπαίνετε σε μπανιέρα και φωτογραφίζεστε από εμάς σαν να κολυμπάτε στη σοκολάτα!), για να δείτε πραγματικό καρπό αλλά και σπόρους σοκολάτας, να δείτε παρουσιάσεις από ζαχαροπλάστες και γλύπτες, για το παραμυθένιο σκηνικό και τους ξεναγούς με τις ιδιαίτερες στολές και ρόλους κλπ

8. Διευκρινίζουμε ότι: Με την είσοδό σας στο ΕΣ δεν πληρώνετε σε καμία δράση άλλα χρήματα πέραν του εισιτηρίου. Μετά την έξοδο υπάρχει καφέ - σοκολατερί και πωλητήριο όπου πωλούνται σοκολάτες και πραλίνες απ'όλον τον κόσμο, από φθηνές μέχρι κάποιες από τις ακριβότερες εταιρίες του κόσμου. Στο καφέ - σοκολατερί, η σοκολάτα ρόφημα φτιάχνεται από πραγματική λιωμένη σοκολάτα.

9. Με το εισιτήριό σας δεν δικαιούστε δωρεάν σοκολάτα μέσα στον χώρο του ΕΣ (στις επισκέψεις σχολείων υπάρχει ωστόσο ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα και παροχές). Ωστόσο, τις περισσότερες φορές γίνονται επιδείξεις και μικρές γευσιγνωσίες. Όχι κάτι υπερβολικό, κάποιο μπισκοτάκι βουτηγμένο σε σοκολάτα από συντριβάνι, λίγη πραλίνα από τη μηχανή παραγωγής, κάποιο παγωτίνι, ή κάποια από τα σοκολατάκια που έφτιαξε εκείνη τη στιγμή ο ζαχαροπλάστης-παρουσιαστής, ένα σοκολατάκι ΙΟΝ που συσκευάζετε στη μολυβοθήκη κλπ. Για να μη μας παρεξηγήσετε, δεν γίνονται όλα αυτά ταυτόχρονα.

Ακόμα, οι πρώτοι 100.000, παίρνουν και ένα σακουλάκι με πραγματικούς καρπούς κακάο (ναι, είναι πικροί!). Τα σακουλάκια μοιράζονται έξω από το Εργαστήριο σοκολάτας (ήταν στην καλύβα αλλά επειδή το μέρος έχει ιδιαίτερο φωτισμό, πολλοί δεν τα έβλεπαν)

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας και εφόσον μας επισκεφτείτε ευχόμαστε να περάσετε όμορφα. Για να απολαύσετε καλύτερα το Εργοστάσιο Σοκολάτας, προτιμήστε μέρες και ώρες που δεν είναι αιχμής!

περισσότερα: Εργοστάσιο Σοκολάτας