Άνδρος - Ενδοχώρα

(0 ψήφοι)

Η περιήγηση στην καταπράσινη ενδοχώρα του νησιού είναι εντυπωσιακή καθώς ο επισκέπτης αιφνιδιάζεται από το πράσινο, τις καστανιές, καρυδιές, πλατάνια και βελανιδιές, ιτιές και λεύκες, μουριές και λυγαριές και φυσικά τις ελιές. Τα καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια διατρέχουν το νησί μέσα από λιβάδια δάση και ποτάμια.
Υπάρχουν πέντε τουλάχιστον σημεία δυτικά ανατολικά και νότια του νησιού με εκτάσεις πρασίνου και ποταμών. Επισκεφτείτε τον βιότοπο της Άχλας, περπατήστε ανάμεσα σε πλατάνια τόσο πυκνά που δεν αφήνουν το φως του ήλιου να τα διαπεράσει.
Κοντά στο βιότοπο βρίσκονται και οι Στενιές, μεγάλο καπετανοχώρι της Άνδρου, που αξίζει να περπατήσετε τα στενά λιθόστρωτα καλντερίμια του.
Περιδιαβείτε τη Μέσα Μεριά, πανέμορφο και καταπράσινο χωριό και κέντρο του νησιού κατά τη βυζαντινή εποχή, το Κάστρο της Φανερωμένης με την εξαιρετική θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου, και τα ιστορικά μοναστήρια της Ζωοδόχου Πηγής στο κοσμοπολίτικο Μπατσί και την Παναγία Τρομαρχιανής (στο Κόρθι) με την εξαιρετική θέα και τις σημαντικές συλλογές κειμηλίων.